asfasdf ×

NázorObčana.sk

V Nitre kultúrne leto tento víkend otvárajú vo veľkom štýlu

 Aktuality

Včera v nitrianskom Amfiteatri vo veľkom štýlu otvorili podzoborské kultúrne leto. Na podujatí WELCOME SUMMER sa predstavilo to najlepšie, čo slovenská hip-hopová scéna ponúka. Vystúpili aj prvotriedni DJ-ovia a mladí raperi.

20 Máj
2016 19:45:21

 

Foto: autor 

Po minuloročnom úspechu Noci múzeí sa aj teraz rozhodli nitrianske múzeá a galérie v spolupráci s Nitrianskou organizáciou cestovného ruchu zapojiť do už 12. ročníku medzinárodného podujatia oslavujúceho ich činnosť.

V sobotu 21. mája nitrianske múzeá a galérie opäť otvoria svoje brány pre návštevníkov až do neskorých nočných hodín. Bohatý kultúrny program ponúknu tri nitrianske múzeá, Synagóga a Nitrianska galéria. V Ponitrianskom múzeu bude program prebiehať už od 10. hodiny dopoludnia. Okrem prehliadky stálej expozície a výstav je pripravený interaktívny program pre mládež. Svoje umenie bude počas popoludnia predvádzať šermiarska skupina TORMENTA.

Vo večerných hodinách vystúpi hudobné združenie MUSICANTICA SLOVACA. Nitrianska galéria si pre svojich návštevníkov od 13.00 hodiny pripravila súťaže pod názvom Zaostri svoj zrak na umenie VI. Až do polnoci budú prístupné všetky aktuálne výstavy. Od 14.00 do 15.00 hodiny bude pripravená interaktívna hra pre najmenších s názvom Pastelkovo.  

Slovenské poľnohospodárske múzeum sprístupní okrem iného napríklad expozíciu školy, mlynov či olejárne. Každý záujemca bude mať možnosť opiecť si dobroty a posedieť pri táboráku. Pripravené je aj varenie jahňacieho gulášu. Novovzniknutý pivovar ponúkne párovanie piva a grilovaných gastrošpecialít. Počas dňa bude v múzeu premávať obľúbený parný vláčik. Okrem aktuálnych výstav si bude môcť každý záujemca prezrieť priestory Synagógy s odborným výkladom v čase od 13.00 do 21.00 hodiny.

Individuálne prehliadky budú možné v Misijnom múzeu na Kalvárii od 15.00 do 21.00 hodiny. Všetci účastníci podujatia sa budú môcť zapojiť do súťaže o atraktívne ceny. Stačí navštíviť spomínané zariadenia a zozbierať najmenej 3 pečiatky. Zlosovacie kartičky budú k dispozícii vo všetkých zúčastnených múzeách a galériách. Vstup je voľný.


Sviatok sv. Urbana - patróna vinohradníkov, oslávia na Zobore, v tradičnej vinohradníckej oblasti Nitry, šiestym ročníkom podujatia Svätourbanské zoborské slávnosti. Od piatka 20. mája do nedele 22. mája sa na priestranstve pri Artine rozprestrú stánky Zoborského trhového mestečka. Výnimočnými hosťami otváracieho dňa budú Deana a Juraj Jakubiskovci.

Na priestranstve pred penziónom Artin môžete absolvovať ochutnávku halušiek zo súťaže o varešku Jožka Dóczyho. Čaká na vás vynikajúca Oldies party, hudobné vystúpenia Vratka Rohoňa z Inékafe a Zoborské repete v podaní Gizky Oňovej a Roba Kazíka.

Oslavu sviatku sv. Urbana, v tradičnej podobe v podaní Foklkórneho súboru Chyzerovčanka spestrí bohatá ponuka atrakcií a vystúpenia pre deti a dospelých, ktoré v nedeľu 22. mája zavŕši vystúpenie populárnej skupiny Gladiator. Môžete sa tešiť aj na zaujímavé sprievodné podujatia. Hlavnými organizátormi podujatia sú Bercash, s. r. o, Mesto Nitra, Výbor mestskej časti Zobor, Dražovce.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,