asfasdf ×

NázorObčana.sk

Mesto Nitra každoročne podporuje festival Agrofilm

 Aktuality

V meste pod Zoborom sa konal sviatok všetkých milovníkov filmu a poľnohospodárstva. V sále Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra v Lužiankach 3. októbra odštartoval 32. ročník Medzinárodného filmového festivalu AGROFILM.

08 Október
2016 22:38:15

 

Foto: Ľudmila Synaková

Slávnostné otvorenie sa konalo za účasti zahraničných a domácich hostí, medzi ktorými boli primátor mesta Nitry Jozef Dvonč a poslanec Národnej rady SR a viceprimátor mesta Nitry Martin Nemky, ako aj poslanec Mestského zastupiteľstva v Nitre a predseda komisie kultúry, zahraničných vzťahov Jozef Trandžík.

Tento týždeň sa na rôznych premietacích miestach v Nitre a vo Zvolene predstaví 114 filmov z 26 krajín sveta. Domovským stánkom festivalu je Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, a preto sa bude premietať aj v hlavnej sále inštitúcie - v Lužiankach. Agrofilm sa tohto roku opäť vybral na svoju cestu za divákmi, a tak aj tento rok bude možné pozrieť si množstvo filmov v multikine Obchodného centra Mlyny v Nitre.

Organizátori festivalu pripravili pre návštevníkov OC Mlyny aj ochutnávky zdravých slovenských potravín spolu s prednáškami vedeckých pracovníkov o tom, ako si vybrať na stôl to najlepšie.

V utorok 4.októbra sa konalo výberové premietanie s komentárom a diskusiou spojené so zasadnutím Klubu poľnohospodárskych odborníkov. V stredu 5. októbra sa v priestoroch Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra uskutočnilo diskusné fórum na tému Ekonomická udržateľnosť diferencovaných systémov chovu dojníc.

V piatok 7.októbra sa v kongresovom centre SPU v Nitre uskutočnila konferencia Vidiek žije, spojená s premietaním filmov. Ten istý deň v multikine Mlyny odovzdali ocenenia tvorcom, ktorí najviac zaujali odbornú porotu. Víťazný film odvysiela v sobotu 8. októbra o 18. hod. aj druhý televízny program Rozhlasu a televízie Slovenska.

Ľudmila Synaková

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,