asfasdf ×

NázorObčana.sk

Čarovné Slovensko fotografa Ladislava Struhára očarilo Moskovčanov

 Aktuality

V Slovenskom inštitúte v Moskve sa 20. októbra konala vernisáž výstavy fotografií popredného slovenského fotografa Ladislava Struhára pod názvom Čarovné Slovensko.

26 Október
2016 18:49:11

 

Foto: Slovenský inštitút v Moskve 

Ako spomenul vo svojom úvodnom príhovore riaditeľ inštitútu Ján Šmihula, ide o jedno z početných podujatí, ktoré Slovenský inštitút v Moskve zorganizoval v rámci slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. 

Výstava Čarovné Slovensko je pomenovaná príznačne, pretože L. Struhár čaruje so svetlom fotografie – jeho diela odkrývajú viac než „len“ hory, rieky, stromy, zem... Riaditeľ inštitútu poukázal na to, že pri pohľade na fotografie L. Struhára vás napĺňa pozitívny pocit. Cítiť z nich dušu Slovenska - nefalšovanú, čistú, úprimnú, otvorenú! 

Ladislav Struhár – autor 15 fotografických kníh, z ktorých 5 získalo rôzne ocenenia má za sebou množstvo výstav doma aj v zahraničí. Všade, kde vystavoval, sa stal propagátorom slovenských krás – rovnako i v Moskve, kde pricestoval vôbec po prvý raz spolu so svoju dcérou – kurátorkou výstavy Annou Kern Struhárovou, ktorá sa tiež venuje fotografovaniu. 

Vo svojom vystúpení podčiarkla, že fotograf L. Struhár je známy svojim jedinečným videním a rukopisom. Zdôraznila, že jeho fotografie sú jasne čitateľné, často silne poetické a výtvarné, pričom v nich vidieť hlboký vzťah k slovenskej prírode a krajine. L. Struhár pripomenul, že danú výstavu pripravil v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pri príležitosti predsedníctva Slovenska v Rade EÚ a Slovenskému inštitútu v Moskve sa poďakoval za možnosť po prvýkrát prezentovať svoje diela v Moskve.

Návštevníkov vernisáže fotografie Ladislava Struhára zaujali. Vari najvýstižnejšie to za všetkých vyjadril riaditeľ Múzea sestier Cvetajevových v meste Alexandrov Lev Kivovič Gotgeľf, ktorý povedal: „Pri pohľade na fotografie Ladislava Struhára máte pocit, že všetko musíte hneď nechať, ihneď si ísť kúpiť lístok, aby ste tú prekrásne zachytenú krajinu čo najskôr navštívili!“ 

Výstava fotografií Ladislava Struhára Čarovné Slovensko potrvá v Slovenskom inštitúte v Moskve do 11. novembra 2016.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,