asfasdf ×

NázorObčana.sk

Nitrianski otužilci sa zaslúžili o zápis do Knihy slovenských rekordov

 Aktuality

Mestský park s jazerom Veľká Hangócka v nedeľu 15. januára napoludnie obliehali stovky Nitranov, aby mohli na vlastné oči vidieť otužilcov z celého Slovenska, ako sa ponoria do studenej vody, ktorú museli vyslobodiť z ľadového zovretia.

20 Január
2017 18:20:12

 

Na snímke: Do studenej vody sa ponorilo 267 otužilcov z 30 slovenských klubov.

Na snímke: Účastníkov 7. zrazu otužilcov privítal primátor Nitry Jozef Dvonč spolu s organizátorom Marekom Pozdechom. 

Foto: Ľudmila Synaková

Sto ton ľadu vysekaného a uloženého po stranách vytvorilo úžasnú scenériu podujatia. Na 7. ročník celoslovenského zrazu otužilcov prišlo do Nitry 267 otužilcov z 30 slovenských klubov. Privítal ich primátor Nitry Jozef Dvonč. Organizátor Marek Pozdech z Občianskeho združenia Ľadové medvede spod Zobora avizoval prekonanie rekordu z minulého roka, kedy sa do studenej vody ponorilo až 284 otužilcov. Aj keď sa vlaňajší rekord prekonať nepodarilo, Igor Svítok z agentúry Slovenské rekordy vypísal certifikát o vytvorení slovenského rekordu.

Súčasťou zrazu bola aj finančná zbierka pre chorú Sabinku zo Starej Turej, ktorá peniaze potrebuje na finančne náročnú liečbu, nepreplácanú zdravotnou poisťovňou. Podujatie zorganizovalo OZ Ľadové medvede spod Zobora spolu s Mestom Nitra a Slovenským rybárskym zväzom v Nitre.

Ľudmila Synaková

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,