asfasdf ×

NázorObčana.sk

Fotoreportáž: Nitrianske fašiangy prilákali tisícky návštevníkov

 Aktuality

Tohtoročné fašiangy sa aj vďaka príjemnému počasiu vydarili. Na Svätoplukovo námestie a pešiu zónu prišlo niekoľko tisíc návštevníkov s cieľom zabaviť sa, občerstviť sa a vidieť veselý sprievod masiek.

28 Február
2017 18:06:13

 

Foto: Ľudmila Synaková

Jarmočná ponuka ani tohto roku nesklamala. Stánky sa tiahli nielen okolo námestia, alebo aj po pešej zóne. Od rána sa vzduchom niesla vôňa zabíjačkových špecialít a lákala ľudí ochutnať klobásky, jaternice, oškvarky či žobrácku kašu. Deti sa zas nevedeli vynadívať na zvieratká v gazdovskom dvore.

Ľudia sa zabávali so zľudovenými pesničkami v podaní kapely LOJZO, výborný program predviedli Vrbovskí víťazi, ktorí roztancovali časť námestia. Popoludní prešiel po pešej zóne pestrý fašiangový sprievod na čele s čarovnými  chodúliarmi, mažoretkami I. NIMA a folklórnymi súbormi.

Na pódiu na námestí fašiangové zvyky priblížila folklórna skupina Tradícia z Dražoviec. Do programu sa zapojil aj primátor Nitry Jozef Dvonč, ktorý dal povolenie na zabávanie a potom na palicu ponapichoval slaninu. „Som rád, že sa Nitrania vedia takto zabávať,“ konštatoval primátor. Vzápätí dostal do rúk tácku so šiškami a rozdával ich účinkujúcim. Fašiangy ukončilo pochovávanie basy v podaní folklórnej skupiny Tradícia z Dražoviec.

Ľudmila Synaková

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,