asfasdf ×

NázorObčana.sk

Festival Tajomstvá majstrov v Nižnom Novgorode po prvý raz so slovenskou účasťou

 Aktuality

V Nižnom Novgorode sa uskutočnil v pondelok 12. júna medzinárodný festival tradičných remesiel a ľudovo umeleckej tvorivosti nazvaný Tajomstvá majstrov.

15 Jún
2017 19:33:16

Foto: Slovenský inštitút v Moskve

V meste, ležiacom na sútoku Volgy a Oky sa konal po piaty raz a podľa organizátorov ide o najväčší jarmok majstrov ľudovo umeleckej výroby so zahraničnou účasťou, ktorý sa koná v Rusku. Okrem stoviek majstrov svojho remesla z Ruskej federácie privítalo piate najväčšie ruské mesto (1,3 milióna obyvateľov) aj zástupcov z jedenástich krajín. 

Naša krajina sa na tomto podujatí, ktoré bolo súčasťou série akcií pri príležitosti „Dňa mesta“ prezentovala po prvý raz. Svoje umenie „odkrývala“ medovnikárka Antónia Adamcová a heligonkárka a speváčka Vlasta Mudríková. Ich účasť sa podarilo zorganizovať vďaka spolupráci slovenského veľvyslanectva a Slovenského inštitútu v Moskve s administráciou mesta Nižný Novgorod.

Obe naše zástupkyne presvedčili o svojich kvalitách. Neustály zhluk pred našim stánkom, kde ponúkala svoje prekrásne zdobené sladké výrobky medovnikárka A. Adamcová, ako aj vystúpenie V. Mudríkovej, odmenené búrlivým potleskom potvrdili, že Slovensko sa na festivale nestratilo. Ba naopak, organizátori vyjadrili presvedčenie, že naša krajina sa do Nižného Novgorodu na festival tradičných remesiel a ľudovo umeleckej tvorivosti Tajomstvá majstrov o rok opäť vráti.     

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,