asfasdf ×

NázorObčana.sk

Igor Cvacho ponúkol Moskovčanom multimúzický zážitok

 Aktuality

V galérii Slovenského inštitútu v Moskve sa konala vo štvrtok (16. novembra) vernisáž výstavy maliara, grafika, pesničkára, dizajnéra a vydavateľa Igora Cvacha.

20 November
2017 15:16:08

 

Foto: Slovenský inštitút

Práve na široký „záber“ a univerzálnosť umelca poukázal vo svojom príhovore riaditeľ SI Ján Šmihula, keď pripomenul, že do Moskvy zavítal po prvýkrát.

Kurátor výstavy a riaditeľ Kysuckej galérie Vladislav Zabel podčiarkol, že výtvarné dielo Igora Cvacha sa v žiadnej z jeho polôh nedá oddeliť od jeho osobnosti, pretože je to autor premýšľajúci a až filozoficky neustále analyzujúci svet okolo seba. Ďalej povedal, že na moskovskej výstave predstavuje výber zo svojich prevažne novších maliarskych diel, ktoré dopĺňa žánrovo odlišnými maľbami staršími. Maľbu zároveň dopĺňa úplne najnovšími grafickými dielami, pričom grafiku neberie ako pomocnú techniku k maľbe, tak ako väčšina maliarov, ale v jeho prípade ide o čisto samostatnú časť jeho tvorby.  


Igor Cvacho sa poďakoval za možnosť po prvý raz prezentovať svoje diela v Moskve a vzápätí presvedčil návštevníkov vernisáže nielen o svojom výtvarnom talente, ale tiež o tom, že rovnako hudba a spev je mu veľmi blízka a prítomným ponúkol hodnotný multimúzický zážitok. 


Výstava obrazov a grafík Igora Cvacha, nazvaná „Abstraktné reality“ potrvá v Slovenskom inštitúte v Moskve do 11. decembra 2017.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,