asfasdf ×

NázorObčana.sk

Júlia Timošenková: „Prezident Porošenko a premiér Grojsman podpísali tajnú dohodu s Medzinárodným menovým fondom“

 Aktuality

Ukrajinská poslankyňa, predsedníčka strany Baťkivščina a bývalá premiérka Júlia Timošenková vyhlásila, že prezident Petro Porošenko a premiér Vladimír Grojsman podpísali tajnú dohodu s Medzinárodným menovým fondom.

01 Jún
2016 18:49:49

 

Foto: Facebook

Uviedla, že daný utajovaný dokument bude mať katastrofálne následky pre obyvateľov Ukrajiny, ktorí si budú musieť poriadne utiahnuť opasky. Podľa tohto dokumentu budú zrušené výhody pre učiteľov a lekárov, keď budú odchádzať do dôchodku. Taktiež predpokladá zníženie celkového počtu zamestnaných lekárov a pedagógov. Navyše verejnosť nemilo prekvapia značné zvýšenia taríf na plyn, elektrinu a pod.

„Toto je tajný dokument! Vláda spolu s prezidentom podpísala ho za chrbtom parlamentu a ľudu Ukrajiny, prijala veľmi nevýhodné záväzky. Práve preto túto dohodu utajujú,“ prízvukovala Júlia Timošenková.

V tejto súvislosti ukrajinské média pripomínajú, že od 1. mája dvojnásobne vyrástli ceny plynu pre obyvateľstvo. Od 1. júla ceny teplej vody sa taktiež zdvojnásobia. Novinári prízvukujú, že ceny komunálnych služieb prudko rastú v súlade s požiadavkami Medzinárodného menového fondu a preto „tajná dohoda“ prezidenta, vlády a Medzinárodného menového fondu neprináša nič nové, je to vlastne „verejné tajomstvo“.  

Ukrajinské média zdôrazňujú, že vláda sa snaží splniť všetky drastické požiadavky Medzinárodného menového fondu a očakáva, že na oplátku získa od tejto organizácie ďalšiu pôžičku vo výške 1,7 miliardy dolárov. Pripomínajú však, že ešte v januári prezident Petro Porošenko tvrdil, že výška tejto „injekcie“ dosiahne 7 miliárd dolárov.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,