asfasdf ×

NázorObčana.sk

Richard Sulík: „Politické elity EÚ nedokážu chrániť Európu pred migrantmi“

 Aktuality

Richard Sulík vystúpil dňa 7. júna v rozprave na tému Súčasný stav vonkajších aspektov európskej migračnej agendy: smerom k novému paktu o migrácii, ktorá sa venovala talianskemu návrhu na riešenie migračnej krízy.

09 Jún
2016 19:22:29

 

Foto: YouTube

Vo svojom príspevku poukazuje na fakt, že tak ako nie je správne, že sa EÚ stáva závislou na Turecku a nemôže donekonečna veriť v prerozdeľujúce mechanizmy a pokutovanie, tak by ani Taliansko nemalo váhať s uzavretím svojich hraníc. Európania si inak budú naďalej voliť extrémistov a demonštrovať tak jasné zlyhávanie súčasných politických elít.

Prepis videa: Politické elity EÚ nedokážu chrániť Európu pred migrantmi

Richard Sulík: Politické elity Európskej únie sú príliš slabé na to, aby skutočne chránili Európu. Radšej budú platiť ostatným krajinám, aby držali migrantov od nás preč. To je nielen pokrytecké, ale aj nebezpečné, keďže sa sami stávame od týchto krajín závislými. Pritom to bolo uzatvorenie macedónskej hranice, ktoré výrazne znížilo počty migrantov, a nie pochybná dohoda s Tureckom.

Takisto musí aj Taliansko pochopiť, že musí uzavrieť a strážiť svoje hranice, inak to urobí Rakúsko, a to už priamo na Brenneri.

Je ilúziou si myslieť, že nejaké prerozdeľovacie mechanizmy migrantov alebo pokuty alebo africké dlhopisy sú riešením problému. Áno, pomôžme ľuďom, ktorí pomoc potrebujú, ale pomôžme im tam. Väčšina obyvateľstva väčšiny krajín Európy je proti masovému prisťahovalectvu.

Ak toto dnešné politické elity nechápu a nedokážu chrániť Európu, ľudia budú voliť extrémistov. Nie preto, že oni sami sú extrémisti, ale preto, že politické elity zlyhali, a to žalostne.

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

67 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,