asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ďalšie víťazstvo demokracie na Ukrajine: v Kyjeve Moskovskú triedu premenovali na Triedu Stepana Banderu

 Aktuality

Kyjevská radnica premenovala Moskovskú triedu na Triedu Stepana Banderu. Toto rozhodnutie podporilo 87 z 97 prítomných poslancov, desiati sa zdržali a proti tomuto návrhu nehlasoval ani jeden poslanec.

08 Júl
2016 22:13:24

Kyjevská radnica premenovala Moskovskú triedu na Triedu Stepana Banderu. Toto rozhodnutie podporilo 87 z 97 prítomných poslancov, desiati sa zdržali a proti tomuto návrhu nehlasoval ani jeden poslanec.

Foto: Facebook

O tomto víťazstve demokracii s nadšením napísal na svojej facebookovej stránke predseda frakcie Sloboda v kyjevskom mestskom zastupiteľstve Jurij Sirotjuk. Dodáva, že kyjevskí poslanci taktiež odklepli premenovanie ďalších 5 ulíc:

1. Ulicu Baumana premenujú na ulicu Janusza Korczaka /1878 – 1942, jeho práve meno je Henryk Goldszmit – je to poľský lekár, pedagóg, spisovateľ a verejný činiteľ/.


2. Ulicu Kutuzova premenujú na ulicu generála Almazova /1885 – 1936, je to generál Ukrajinskej ľudovej republiky v emigrácii/.


3. Ulicu Suvorova premenujú na ulicu Michaila Jemeľjanoviča-Pavlenka /1878 – 1952, je to ukrajinský generál, ktorý počas druhej svetovej vojna spolupracoval s fašistami, formoval ukrajinské jednotky pre nemeckú armádu/.


4. Uličku Kutuzova premenujú na uličku Jevgenia Gucala /1937 – 1995, je to ukrajinský spisovateľ, novinár, známy svojou nacionalistickou a protirusky naladenou publicistikou/.

5. Vatutinovu triedu premenujú na Triedu Romana Šucheviča /1907 – 1950, je to ukrajinský politik, predseda Organizácie ukrajinských nacionalistov /OUN/ od r. 1943 a veliteľ Ukrajinskej povstaleckej armády /UPA/ od r. 1944. V r. 1941 – 42 slúžil v Ozbrojených silách Nemecka, bol zástupcom veliteľa špeciálneho bataliónu Nachtigall a zástupcom veliteľa 201. bataliónu polície/.



 

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,