asfasdf ×

NázorObčana.sk

Kyjevskému primátorovi premenovanie Moskovskej triedy na Banderovovu triedu nevonia, ale nechce sa do tejto záležitosti miešať

 Aktuality

Kyjevská radnica premenovala jednu z centrálnych ulíc ukrajinskej metropoly Moskovskú triedu na Banderovovú triedu. Kyjevský primátor Vitalij Kličko nečakane vyhlásil, že táto otázka ešte nie je definitívne doriešená...

16 Júl
2016 08:52:22

 

Foto: Facebook

Predpokladá, že mnohí obyvatelia mesta budú protestovať proti podobnému premenovaniu Moskovskej triedy, pretože značná časť občanov Banderu takpovediac nemá v láske. „Ak budú sťažnosti, petície obyvateľov mesta a žiadosti o to, aby sme ešte raz prerokovali túto otázku, nevylučujem, že radnica bude musieť zasa premenovať túto ulicu,“ prezradil Kličko.

Priamej odpovedi na otázku, či sa mu samotnému páči názov Banderovová trieda, Kličko sa predsa vyhol. Zachoval sa „diplomaticky“ a povedal, že nie je podstatné, či sa mu ten názov páči alebo nepáči, ale hlavne, aby nový názov podporila väčšina obyvateľov Kyjevu a aby tento názov sa páčil väčšine občanov.  

Na druhej strane Kličkov zástupca Vladimír Prokopiv vyhlásil, že Moskovskú triedu by mali premenovať už dávno – ešte v r. 1991. „Na jednej strane si uvedomujem, že prudké pohyby by v tejto situácii boli predčasné. Podobné veci je ľahké robiť vtedy, keď je v krajine pokojná situácia, keď panuje mier a keď podobné premenovanie nebude rozdeľovať celú spoločnosť. Na druhej strane sme to neurobili v r. 1991 a bol to práve ten čas, keď sme to mohli urobiť,“ prízvukoval Vladimír Prokopív.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,