asfasdf ×

NázorObčana.sk

Európska únia mieni zbaviť Veľkú Britániu slobody – teda nie celkom, ale iba slobody voľného pohybu

 Aktuality

V Bruseli začali zvažovať „konšpiračný variant“: špekulujú o tom, že zbavia Veľkú Britániu slobody voľného pohybu na obdobie siedmych rokov. Na druhej strane prístup na jednotný európsky trh pre Britov mal by byť zachovaný.

28 Júl
2016 18:46:01

 

Foto: YouTube

Informovali o tom vplyvné britské noviny The Guardian odvolávajúc sa na britské vládne a európsko-bruselské zdroje. Britské noviny komentujú prebiehajúce rokovania medzi Bruselom a Londýnom a „výšku odstupného“ za odchod Británie z únie. Zatiaľ vraj Brusel mieni jemne potrestať Britov obmedzením alebo aj zrušením slobody voľného pohybu. Britské noviny prízvukujú, že táto myšlienka určite neosloví všetkých európskych lídrov a preto v tomto smere únia nebude jednotná. Podľa britských novinárov s týmto návrhom určite nesúhlasí francúzsky prezident Francois Hollande.

The Guardian predpokladá, že nebude voňať ani Poľsku, ako aj radu ďalších členských krajín – hlavne tých, občania ktorých masovo pracujú alebo študujú vo Veľkej Británii – to sú menšie a ekonomicky slabšie štáty. The Guardian hovorí o svojráznej „záchrannej brzde”, prostredníctvom ktorej Brusel by chcel znížiť riziká ekonomickému šoku, ktorý určite postihne hospodárstvo všetkých členských štátov EÚ – niektoré viac, iné menej, ale, samozrejme, ani Veľká Británia v najbližších rokoch sa nemá na čo tešiť... The Guardian prízvukuje, že Brexit tak alebo inak postihne všetkých: niektorých bolestivejšie, iných menej tvrdo.

Britské noviny poukazujú na to, že v súčasnosti hlavnou témou rokovaní medzi Bruselom a Londýnom je otázka slobody pohybu v rámci dnešnej jednotnej Európy a prístup Veľkej Británie na jednotný európsky trh. Pripomínajú, že až do ukončenia rokovacích procesov bude Spojené kráľovstvo naďalej plnohodnotným členom Európskej únie. Čo bude potom – o tom by možno mohol niečo povedať iba Nostradamus...

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,