asfasdf ×

NázorObčana.sk

Na Ukrajine sa rozšíril „Pluk kremeľských agentov“: najnovšie do jeho radov zaraďujú už aj... predsedu Radikálnej strany Olega Ľaška – lebo je proti NATO

 Aktuality

Viacerí ukrajinskí analytici a novinári si iba chytajú hlavu: čo sa stalo tvrdým protiruským bojovníkom a predsedom Radikálnej strany Olegom Ľaškom: podľa príkladu Nadi Savčenkovej už aj Ľaško začína „hovoriť čudné veci“...

08 August
2016 05:18:37

 

Foto: YouTube

Najnovšie predseda Radikálnej strany Ukrajiny si našiel nového nepriateľa – NATO. Vyhlásil, že Ukrajina by nemala vstupovať do tohto spolku a vôbec – načo je tu nejaké  NATO? Dokonca išiel ďalej a prízvukoval, že Ukrajina nepotrebuje NATO presne tak, ako Európa nepotrebuje Ukrajinu. Zdôraznil taktiež, že Ukrajina bezpochyby potrebuje zmeny, ale Ukrajinci s tými zmenami by mali začať od seba samotných.

Samozrejme, jeho „objavy“ neušli pozornosti ukrajinských médií a mnohé to komentovali, že je to ďalšie bláznovstvo známeho excentrického politika a že mu vôbec šibe... Zopár patriotických ukrajinských médií sa ho poponáhľalo zaradiť za Naďou Savčenkovou do zoznamu „kremeľských agentov“. Opozičné média naopak ironizovali, že na Ukrajine pomaly nezostane už ani jeden obyvateľ, ktorého ešte nezaradili do „Pluku kremeľských agentov“... Tak alebo onak, ale najnovšie „objavy“ Olega Ľaška zasa poriadne rozrušili ukrajinskú politickú scénu.    

Niektoré vyhlásenia predsedu Radikálnej strany, totálneho nacionalistu a extrémistu Olega Ľaška poriadne šokovali verejnosť. Možno najväčším šokom bola jeho zman postoja voči NATO: „Stále viac sa prikláňam k myšlienke, že Ukrajina by sa mala vzdať pokusov stať sa členskou krajinou NATO. Ukrajina nepotrebuje byť členom NATO,“ zdôraznil.

Niektorí média sa poponáhľali obviniť Ľaška v zrade. Iné sa pokúsili zistiť príčinu prudkej otočky známeho radikála. Čo sa stalo? Predovšetkým Oleg Ľaško je presvedčený, že Rusko nikdy nedovolí Ukrajine vstúpiť do aliancie a urobí preto všetko, aby sa to nestalo.

„Je tu Rusko a sú tu členské krajiny NATO. Ukrajina sa nachádza akurát uprostred. Na 200 percent som presvedčený /a udalosti na Kryme a na Donbase sú tomu dôkazom/, že Rusko nám nikdy nedovolí vstúpiť do NATO. Berie NATO ako agresívny blok – celkovo a konkrétne voči Rusku. Je to celkom logicky, že nechcú, aby nepriateľské vojská sa nachádzali na ich hraniciach. Preto Rusko robí všetko, aby odsunulo ich čo naďalej, aby sa NATO nepribližovalo k jeho hraniciam,“ vysvetlil.

Prišiel aj na to, že NATO nepotrebuje Ukrajinu: „My sa tlačíme, snažíme sa vplaziť do NATO, ale nám hovoria: „Nepotrebujeme vás, Nepríjmeme vás ani dnes, ani zajtra, ani pozajtra.“ Pýtam sa teda: načo sa budeme snažiť, načo musíme prelievať krv?“ pýta sa Ľaško.   

A hneď robí neuveriteľný záver: „Myslím si, že naša budúcnosť je to neutralita. Keď nám hovoria, že budeme v Európe, musím to poopraviť. Chlapi, pozrite sa, veď centrum Európy je na našom území – v Podkarpatskej oblasti! Ukrajina to je Európa. Je to zemepis – my sme v Európe. Ale Európa nepotrebuje tých s holým zadkom. Budú žiadať, aby sme tu zaviedli európske štandardy. Alebo načo niektorí potrebujú bezvízový styk? Aby mohli vycestovať za prácou do Európy a vynášať šerble za Európanmi? Tri alebo štyri milióna našich pracovných migrantov sú už v Európe. Iná otázka je – kto sú vlastne. Preto musíme robiť zmeny, ale musíme robiť zmeny u nás a pre nás,“ prízvukoval Oleg Ľaško. 

A posledný objav ukrajinského radikála: Ukrajina sa snaží dostať do EÚ, ale do tej šťastnej chvíli, keď Kyjev bude na to pripravený, Európska únia sa nemusí dožiť... Jednoducho skôr sa rozpadne a Ukrajina nestihne stať sa členskou krajinou európskeho Titanicu... Nuž, Savčenková, Ľaško – kto bude ďalší na zozname „kremeľských agentov“ na Ukrajine?..

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,