asfasdf ×

NázorObčana.sk

Bezpečnostná služba Ukrajiny začala trestné konanie voči ruskému hercovi Ivanovi Ochlobystinovi

 Aktuality

Hovorkyňa Bezpečnostnej služby Ukrajiny Elena Gitľanskaja uviedla na tlačovke, že BSU Ukrajiny začala trestné konanie voči ruskému hercovi Ivanovovi Ochlobystinovovi pre jeho podporu idey „ruského sveta“ a taktiež vedenia Donecku a Luhansku.

08 December
2016 22:05:31

 

Foto: Facebook

„Ochlobystin verejne podporil ideu „ruského sveta“, nadšene vítal „ruskú jar“ na Ukrajine, verejne sa vyjadroval na podporu teroristickej štruktúry Donecká ľudová republika, podporil agresiu Ruska voči Ukrajine a anexiu Krymu. Hlavné vyšetrovacie riaditeľstvo Ukrajiny začalo trestné konanie v súvislosti s tým, že Ivan Ochlobystin spáchal trestné činy podľa č. 1, par. 258-3 /vytvorenie teroristickej skupiny alebo teroristickej organizácie/ Trestného kódexu Ukrajiny,“ vysvetlila Gitľanskaja na svojej stránke vo Facebooke.

Ukrajinské média, ktoré komentujú túto novinku, uvádzajú, že v súlade s týmto článkom Ivanovi Ochlobystinovi na Ukrajine hrozí od 8 do 15 rokov väzenia. Gitľanskaja taktiež pripomenula, že Ivan Ochlobystin prednedávnom dostal pas Doneckej ľudovej republiky, čím verejne demonštroval jej svoju podporu, a prisľúbil, ako uviedla Gitľanskaja, „pomoc propagandistického charakteru prostredníctvom realizácie príslušných filmových projektov...“

Ani Ivan Ochlobystin, ktorý v lete oslávil 50-ku, a ani jeho právnici zatiaľ nijako nekomentovali začatie trestného konania na Ukrajine. Samotný herec iba utrúsil poznámku, že ho nezaujímajú „žabomyšie manévre Kyjevu“.

Ruské média pripomenuli, že v r. 2014 Ochlobystinovovi ukrajinské orgány zakázali vstúp na územie krajiny a presne pred týždňom, 30. novembra, hlava Doneckej ľudovej republiky Alexander Zacharčenko v priebehu slávnostnej akcie v centre Donecku odovzdal Ochlobystinovovi pas občana Doneckej ľudovej republiky. Taktiež v ruských médiách poopravili hovorkyňu ukrajinskej Bezpečnostnej služby: Ochlobystin predovšetkým podporuje vytvorenie nie ruského, ale slovanského sveta, aj keď uznáva, že Rusko je centrom svetového slovanstva a jeho hlavnou oporou.

Ivan Ochlobystin pre média takto vysvetlil, prečo požiadal o občianstvo DĽR: „Moje prianie získať občianstvo Doneckej ľudovej republiky je spojené s duševnou potrebnosťou podporiť boj ruských ľudí v Novorusku. Bojujú za právo žiť na vlastnej zemi, rozprávať sa v rodnej reči, vychovávať detí v súlade s tradíciami predkov a nie na rozkaz „pánov Anglosasov“, ktorí svoje tradície zradili pre potešenie satanského kultu obohacovania sa a sodomských útech.“

Ivan Ochlobystin jeden z najpopulárnejších hercov v Rusku, ktorý má aj iné povolania a záľuby. Okrem herectva je to ešte aj režisér, scenárista, dramaturg, televízny moderátor, spisovateľ, verejný činiteľ, motorkár a dokonca aj pravoslávny farár.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(4 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,