asfasdf ×

NázorObčana.sk

Bezpečnostné zložky Vietnamu by mohli trénovať na Lešti

 Aktuality

Slovensko je pripravené ponúknuť kapacity výcvikového priestoru Lešť pre bezpečnostné zložky Vietnamu.

10 Marec
2017 18:08:40

 

Foto: MVSR

Vyhlásil to podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák po stretnutí s ministrom pre verejnú bezpečnosť Vietnamskej socialistickej republiky To Lamom, ktorý bol na Slovensku na trojdňovej návšteve.

Vietnamskú delegáciu na Úrade vlády SR v pondelok 6. marca 2016 prijal aj predseda vlády Róbert Fico. Premiér vyzdvihol vzájomné vzťahy s Vietnamom aj vzhľadom na početnú skupinu Vietnamcov, ktorá žije na Slovensku  a upozornil aj na možné vylepšenie ekonomických a biznis vzťahov medzi obidvoma krajinami.

Vietnamský minister pre verejnú bezpečnosť To Lam počas víkendu so svojimi kolegami navštívili výcvikový priestor Lešť, kde sa zoznámili s náročným výcvikom slovenských bezpečnostných ale aj záchranných zložiek. Dnes spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom podpísali Dohodu o spolupráci v oblasti prevencie a boja proti trestnej činnosti. 

Dohoda upravuje oblasti ako nadnárodný organizovaný zločin, obchodovanie s ľuďmi a pašovanie migrantov, terorizmus a jeho financovanie a nedovolená výroba, distribúcia a obchodovanie s návykovými a psychotropnými látkami a prekurzormi.

Minister vnútra Robert Kaliňák svojmu rezortnému kolegovi okrem výcviku vietnamských bezpečnostných zložiek v našom výcvikovom stredisku Lešť ponúkol aj možnosť liečiť zranených vietnamských príslušníkov polície v slovenských zdravotníckych a rehabilitačných zariadeniach. Obaja ministri sa rozprávali aj o zintenzívnení  spolupráce pri výmene operatívnych informácií.

MVSR

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,