asfasdf ×

NázorObčana.sk

Richard Sulík: Naivné obmedzovanie legálnej držby zbraní pokračuje

 Aktuality

„Hoci nelegálne držané zbrane už majú vlastnú reguláciu, Európska komisia sa rozhodla reagovať na parížske útoky. Žiaľ, opäť neuvážene,“ komentuje dianie v Štrasburgu slovenský europoslanec Richard Sulík. .

15 Marec
2017 18:58:04

 

Foto: Screenshot YouTube

Komisia totiž narýchlo pripravila revíziu smernice o strelných zbraniach, čo nie je nič iné ako obmedzovanie legálnej držby zbraní. Navyše, po tom, ako bola v roku 2008 prijatá posledná revízia smernice o strelných zbraniach mala Komisia vydať deaktivačné nariadenie. Došlo k tomu o 7 rokov neskôr, a to až po spomínaných parížskych útokoch. Komisia si chybu, samozrejme, nepriznala. A ak si Komisia myslí, že terorista, ktorý chce spáchať nejaký útok, si najprv vybaví zbrojný pas, podľa Richarda Sulíka je na veľkom omyle. Viac k obmedzovaniu legálnej držby zbraní povedal predseda strany SaS vo svojom prejave na plenárnom zasadnutí v Štrasburgu k bodu Kontrola získavania a vlastnenia zbraní.

Prepis vystúpenia: Naivné obmedzovanie legálnej držby zbraní

Richard Sulík: Komisia si zjavne myslí, že terorista, keď chce spáchať nejaký útok, tak si najprv vybaví zbrojný pas, a potom si legálne obstará zbraň. To je, samozrejme, naivné a podľa tejto myšlienky by bolo potrebné zakázať aj nákladné automobily, sekery, mačety, lebo teroristi aj týmito nástrojmi páchajú svoje teroristické útoky.

Obmedzovať legálnu držbu zbraní, lebo teroristi páchajú útoky nelegálnymi zbraňami, je pomýlené a slúži akurát na to, aby Komisia ešte viac vytáčala obyvateľov Európy. Ako keby už nebolo dosť, ako keby už veľká časť obyvateľov Európy nemala plné zuby týchto regulácií a obmedzení. Tak len pekne pokračujete. Pokračujete ďalej a ďalej, až sa nám to celé rozsype. Ľudia nechcú toľko obmedzení od vás, čo si myslíte, že viete lepšie, ako by ľudia mali žiť.

Pani Charanzová, spomínali ste deaktiváciu zbraní. V tejto súvislosti sa Vás chcem opýtať, či si nemyslíte, že po tom, čo v roku 2008 bola prijatá posledná revízia smernice o strelných zbraniach a Komisia mala vydať deaktivačné nariadenie k zbraniam, a k tomuto došlo až 7 rokov neskôr po parížskych útokoch, či toto nie je zlyhanie Komisie. Či by Komisia nemala napraviť svoje vlastné chyby predtým, ako ide obmedzovať svojich vlastných ľudí.

Dita Charanzová: Vážený pán kolega, ja s Vami absolútne súhlasím. Ak nám niečo tu, v EÚ v tejto chvíli chýba, tak sú to jednoznačné pravidlá pre deaktiváciu. To bol jeden z problémov teroristických útokov. A som rada, že naša frakcia, frakcia ALDE od začiatku podmieňovala prijatie akejkoľvek tejto smernice tomu, že budeme mať jasné pravidlá pre deaktiváciu. Áno, tu sme zaspali.

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,