asfasdf ×

NázorObčana.sk

TASR sa pod tlakom úradov vzdala spolupráce so Sputnikom

 Aktuality

Deň po podpise dohody TASR vyhlásila, že spustila procedúru roztrhnutia kontraktu s informačnou agentúrou a rádiom Sputnik; predtým riaditeľa TASR pozvali do Národnej rady SR.

31 Marec
2017 19:00:30

 

Foto: Facebook

Novine o roztrhnutí kontraktu predchádzal oznam o tom, že riaditeľa TASR Jaroslava Rezníka povolali do parlamentného výboru pre kultúru a médiá, aby im vysvetlil podstatu spolupráce so Sputnikom. Zároveň české a slovenské médiá masovo obvinili TASR z toho, že podpísala dohodu s „prokremeľskou agentúrou“, uvádza RIA Novosti.

Tlačová služba Sputniku poznamenala, že systematické vzdanie sa slobody slova Európskou úniou je očividné. Brusel sa „pokúša zaviesť diktát (informačných) prameňov“.

„Vedenie TASR opäť potvrdilo, že práve úrady nariaďujú, s kým sa má na Slovensku tlač priateliť a s kým bojovať“, poznamenala tlačová služba agentúry Sputnik.

Pri tom sa poznamenáva, že počas odsúhlasovania kontraktu so Sputnikom vedenie TASR nevyjadrovalo pochybnosti o spoľahlivosti a profesionalite agentúry Sputnik. Šéfredaktor TASR vyhlásil, že jeho agentúra „bude vždy rada spolupracovať so spoľahlivými médiami v zahraničí“.

Podľa vz.ru, srspol.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,