asfasdf ×

NázorObčana.sk

Šéf Bezpečnostnej služby Ukrajiny Vasilij Gricak: na Donbase bojujú ruskí dobrovoľníci. Priznal, že ruská armáda tam nie je prítomná?

 Aktuality

Šéf Bezpečnostnej služby Ukrajiny Vasilij Gricak vyhlásil, že na Donbase bojujú ruskí dobrovoľníci. Prízvukoval, že niektorí sa tam objavili už v r. 2014. Nezopakoval tvrdenia o účastí ruskej armády - znamená to priznanie, že tam nebojuje?

18 Október
2017 19:16:03

 

Foto: Facebook

Vasilij Gricak rozvinul svoju myšlienku: poukázal na to, že účasť ruských dobrovoľníkov na obrane Doneckej a Luhanskej republiky umožňuje Rusku tvrdiť, že jeho regulárna armáda na Donbase nie je prítomná. Niektoré ukrajinské média poukázali na to, že ani Doneck, ani Luhansk, ba ani Moskva nikdy nepopierali, že na Donbase bojujú ruskí dobrovoľníci. Niektorí novinári si položili otázku: čo nové chcel tým povedať Gricak?.. 

Ukrajinskí novinári pripomenuli, že správy o účasti dobrovoľníkov z Ruska, ale aj z viacerých štátov nielen Európy, ale aj celého sveta pravidelne zverejňujú mnohé média. Prízvukujú, že stále kolujú chýry o tom, že sa na bojoch na strane Doneckej a Luhanskej republiky zúčastňujú aj vojaci regulárnej ruskej armády, aj keď ešte nik nepredložil ani jeden dôkaz, že je to tak. Žiadnu Ameriku v tomto zmyslu neobjavil ani ukrajinský šéf Bezpečnostnej služby.

Niektoré média upozornili na to, že Gricak hovoril o dobrovoľníkoch a ani raz nespomenul ruskú armádu – to znamená, že konečne oficiálny Kyjev uznáva, že regulárna ruská armáda nie je prítomná na Donbase?.. Vasilij Gricak taktiež informoval, že Bezpečnostná služba Ukrajiny zistila mená 1578 ruských dobrovoľníkov bojujúcich na Donbase. Ukrajinskí novinári poukazujú na to, že však nezistila ani jedno meno ruského vojaka regulárnej armády, ktorý bojuje na Donbase. A znova sa opýtali: konečne Kyjev uznal, že ruská regulárna armáda sa na Ukrajine ani neobjavila? Alebo čo teda znamenajú hry šéfa tajných služieb Ukrajiny?..

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,