asfasdf ×

NázorObčana.sk

MichoMajdan, deň štvrtý: Veľký vodca Micho avizoval, že v nedeľu sa pred budovou parlamentu uskutoční „Majdan reforiem“

 Aktuality

Dnešný, už štvrtý deň MichoMajdanu je zatiaľ ten najpokojnejší. Pred budovou ukrajinského parlamentu v Kyjeve je menej protestujúcich a policajtov. Všetci čakajú na nedeľu: práve v ten deň Veľký Micho mieni uskutočniť „Majdan reforiem“.

20 Október
2017 22:37:40

 

Foto: Facebook

Pred 11. hodinou aktivisti zvolali poradu, riešili, ako ďalej. Dostali befel aj od Veľkého vodcu Micha, ktorý na svojej facebookovej stránke vyhlásil deň „D“: uviedol, že sa v nedeľu bude konať „Majdan reforiem“ a preto aspoň do nedele by všetci protestujúci mali zostať pred budovou parlamentu.

O pol dvanástej miestni umelci vytvorili svojrázny odkaz prezidentovi: z čokolád a cukríkov výroby Porošenkovej fabriky Roshen vyložili vyjadrenie svojej „občianskej pozície“, ako to sami nazvali. Krátky text znie: „Peťo, žuj“. Znalci ruštiny a abecedy si ľahko dovtípia, že takto demonštranti obišli domácu cenzúru: jemné pozmeňovanie písmenka „ž“ totiž vytvára úplne iný zmysel tohto výroku...

Na poludnie sa pred budovou parlamentu objavil Semen Semenčenko a oznámil, že polícia robí domové prehliadky na bytoch niektorých príslušníkov dobrovoľníckeho bataliónu Donbas. O hodinku prišli ďalšie správy. Aj z radov novinárov sa prešmykli informácie, že sa prezident Petro Porošenko a minister vnútra Arsen Avakov pohádali kvôli stanovému táboru v okolí budovy parlamentu. Porošenko obviňoval ministra, že nezabránil vybudovaniu stanového tábora, minister sa obhajoval, že mal na výber medzi krvavými zrážkami demonštrantov a polície a, ako podčiarkol, „poloprázdnymi bezvýznamnými stanmi“. 

O 15. hodine sa mala uskutočniť „rozšírená porada“ – svojrázne „veče“ za účastí väčšiny prítomných demonštrantov, ale sa začala s oneskorením. O pol štvrtej zo stanu vyšiel Semen Semenčenko a oboznámil prítomných so súčasnou situáciou. Prezradil, že „štáb revolúcie“ rokuje o tom, ako ďalej.  O 16. hodine sa na pódiu objavili 3 bývalí vojaci, ktorí bojovali na Donbase v takzvanej „protiteroristickej operácii“. Potvrdili, že blokáda parlamentu pokračuje, protestujúci na svojich miestach zostanú pri najmenšom do nedeľňajšieho večera.  

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,