asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ján Čarnogurský: Danko hovoril v ruskej Štátnej dume dobre

 Aktuality

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko s delegáciou uskutočnil oficiálnu návštevu Ruskej federácie. Počas návštevy na pozvanie ruskej strany vystúpil dňa 15. novembra v Štátnej dume Ruskej federácie (v ruskom parlamente).

20 November
2017 18:59:15

 

Foto: TASR

Po Dankovom vystúpení spustila bratislavská kaviareň pokrik, ako Danko porušil zahraničnopolitické záujmy Slovenska, vymkol sa z vládnej zahraničnopolitickej línie a podobne. 

Ale Andrej Danko hovoril v Štátnej dume dobre. Povedal holé fakty, ktoré nikto nespochybňuje. Povedal, že Slováci a Rusi sme Slovania, čo zakladá medzi nami osobitnú rečovú a kultúrnu blízkosť. Vzdal úctu sovietskym vojakom, ktorí za vojny padli na území Slovenska za našu slobodu. Pomníky sovietskym vojakom na našom území chránime a ctíme. Ruská kultúra je veľká a máme ju v úcte. Budeme podporovať výučbu ruštiny na školách, aby sa vyrovnala iným rozšíreným jazykom.

Silné Rusko je zárukou mieru vo svete (áno, je to tak). Danko nehovoril, že by sme chceli vystúpiť z NATO ani sa nezaviazal, že najbližšie už bude Slovensko v Európskej rade hlasovať proti predĺženiu protiruských sankcií. Nehovoril, aký odpor vyvoláva na Slovensku vnucovanie z Bruselu politiky podľa ideológie gender. Nespomenul, že Európska únia na jednej strane zosilňuje prúd migrantov do Európy svojou nezmyselnou a vazalskou politikou voči Spojeným štátom, na druhej strane vnucuje členským štátom, aby migrantov prijímali v počtoch, ako im z Bruselu nadiktujú. Zosilňuje prúd migrantov, napríklad, uvalením sankcií na Sýriu, rozbitím štátnych štruktúr v Líbyi, podvodným útokom na Irak v roku 2003, všetko podľa želania Američanov.

Čo čert nechcel, v rovnaký deň vystúpil v Európskom parlamente prezident Andrej Kiska. Obaja Andrejovia vystúpili presne opačne. Kiska hovoril o ruskej propagande, ktorá nahlodáva naše národy, rozširuje nacionalizmus a nepravdivé správy. Hovoril, ako musíme ruskej propagande čeliť aj za cenu obmedzenia slobody prejavu.

Práve prezidentov prejav opustil  líniu slovenskej zahraničnej politiky. Žiadny vládny materiál neoznačuje Rusko takým spôsobom. Bezpečnostná stratégia zaraďuje Rusko medzi nepriateľov. Nuž sme zatiaľ členom NATO, dúfajme, že nie natrvalo. NATO nás tlačí do nepriateľstva k Rusku. Prezident v Bruseli potvrdil, že je úplne v područí slniečkárov a vykonáva svoj úrad podľa ich pokynov.

Zhodou okolností prezidentov protiruský prejav v Bruseli dodal Dankovmu prejavu v Štátnej dume tým väčšiu potrebnosť. Inak by Kiskov prejav reprezentoval Slovensko a to väčšina Slovákov nechce.

Ďalšie pozvanie vystúpiť v Štátnej dume si zaslúži slovenský politik, keď Slovensko vystúpi z NATO.

Ján Čarnogurský

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

91 %
(11 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,