asfasdf ×

NázorObčana.sk

Michail Saakašvili pohrozil Petru Porošenkovi ultimátom: ukrajinský prezident by sa mal „polepšiť“ a má termín do 3. decembra

 Aktuality

Ukrajinské média uvádzajú, že sa vnútropolitická situácia v krajine zostruje. Stanový tábor vedľa budovy Najvyššej rady sa stále rozširuje. Prichádzajú sem väčšinou rôzni aktivisti a bývalí účastníci bojov na Donbase.

21 November
2017 19:27:53

Foto: Facebook

Vystúpenia mnohopočetných rečníkov sa viac a viac radikalizujú. Pred niekoľkými hodinami na tomto „malom Majdane“ rečnil aj exprezident a exgubernátor Michail Saakašvili. Vedeniu v Kyjeve a osobne prezidentovi pohrozil impičmentom a prízvukoval, že nastanú veľké problémy, ak vedenie krajiny a hlavne prezident nesplní požiadavky protestujúcich do 3. decembra. Tento dátum označil za „deň D“...

„3. decembra je to „čas X“ pre nás všetkých, pre nich a pre celú krajinu. Budem cestovať po krajine, vyzývať ľudí, ale bez provokácií, mierovou cestou a pokojne, budem prezentovať  konkrétne plány a kandidátov na konkrétne funkcie,“ vyhlásil Saakašvili.

Je zaujímavé, že „obyvatelia“ stanového táboru vyzdvihli prezidentovi svoje vlastné požiadavky a na rozdiel od „demokratického Micha“ Porošenkovi dali termín na splnenie svojich požiadaviek iba do 29. novembra... Oznámili to dnes, keď na Ukrajine oslavujú Deň dôstojnosti a slobody.

Ukrajinské média však poukazujú aj na to, že Saakašvili nepredstavil žiaden konkrétny plán, okrem toho, že vyhlásil, že je pripravený postaviť sa na čelo ukrajinskej vlády... Prízvukujú, že pre seba samotného „zarezervoval“ funkciu premiéra. Pripomínajú, že Gruzínec nekonkretizoval, čo v jeho podaní znamená „ľudový impičment pre prezidenta Porošenka“.

Ukrajinské média uvádzajú rôzne scenáre, čím sa môže skončiť súboj Porošenka a Saakašviliho, ale zatiaľ sú tieto predpovede dosť opatrné a novinári zdôrazňujú iba jedno: v tomto prípade nedá sa vyvarovať novým ľudovým nepokojom. Poukazujú na to, že na rozsiahlych protestných akciách sa predovšetkým zúčastnia členovia rôznych radikálnych zoskupení a bývalí účastníci bojov na Donbase, ktorí sú vlastne odtrhnutí od reálneho života: po odchode z frontu si nenašli žiadne zamestnanie a nezostalo im nič iné, ako sa zúčastniť na hociktorej „novej revolúcii“. Práve ich účasť na protestných akciách ukrajinské média považujú za najväčšie nebezpečenstvo.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(5 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,