asfasdf ×

NázorObčana.sk

Poradňa pre občana: Ako sa nestať trestne stíhaným xenofóbom?

 Aktuality

Ak máte strach prejsť okolo takej skupinky, ako je na fotografii nad článkom, ste xenofób. Nielen liberáli, aj vraj pronárodná SNS hlasovala za trestné stíhanie xenofóbie na sociálnych sieťach. Všetci poslanci okrem ĽSNS a dvoch nezaradených boli za!

05 November
2019 18:49:43

Dnes, t.j. 5. Novembra 2019, necelých 30 rokov od prevratu, a vraj prechodu od totality k demokracii,  SNR okrem Kotlebových  a dvoch nezaradených poslancov schválila zákon, podľa ktorého vás môžu za xenofóbne názory na internete poslať do väzenia. Aby ste sa ako  občania SR mohli takémuto stíhaniu vyhnúť, chceme vám poradiť, o čo sa vlastne jedná a ako sa tomu vyvarovať.

Slovo fóbia v preklade v podstate znamená strach. Strach z čohokoľvek. Z pavúkov, z výťahov, z jedla, z hadov, z výšok, z uzavretého, či otvoreného priestoru. Ak si dobre pamätáme, „ šarmantná advokátka „ Čaputová, ako ju dodnes nonšalantne  nazývajú liberálne médíá, v jednej diskusnej relácií vyhlásila, aby sme sa nebáli zomierať. Čiže po lopate povedané, aby sme nemali strach zo smrti. Strach zo smrti sa dá definovať cudzím pojmom ako necrofóbia. Čiže Z. Čaputová vyzvala občanov SR, aby netrpeli necrofóbiou. Bolo to chvalabohu len odporúčanie, trpieť strachom zo smrti, t.j. necrofóbiou. nie je aspoň zatiaľ trestným činom.

Poslanci NR SR okrem ĽSNS však uznali  za nutné istú fóbiu, prezentovanú  ako  názor na internete, považovať za trestný čin. Špeciálne sa jedná o xenofóbiu. Xenofóbia je v podstate strach z neznámeho a cudzieho, ale v čase proimigračnej politiky je xenofóbia povýšená  zo strachu na „nenávisť voči cudzincom a všetkému cudziemu“, ako sa máme možnosť dočítať napr. na Slovník.sk, či v Slovníku slovenského jazyka. A kto by tu predsa chcel šíriť v tejto láskyplnej spoločnosti nenávisť? Nuž predsa nikto, a preto strach, dnešnou proimigrantskou dobou povýšený na nenávisť, sa logicky stáva trestným činom. Pravdaže, zatiaľ len ak ho prezentujete ako svoj názor na internete.

V podstate o čo sa teda jedná a čomu sa vyvarovať? Napríklad, ak v noci idete po ulici a na konci tej ulice stoja podozriví neznámi cudzinci  v hlúčiku, ktorí na vás hľadia, a vy dostanete strach okolo nich prejsť, stávate sa xenofóbom, lebo nielenže máte strach z cudzincov,  ale ich  súčasne podľa definície  aj nenávidíte. Ak šťastne okolo tejto skupinky prejdete a nič sa vám nestane, strach z vás opadne, no nie je isté, či aj nenávisť,  čiže i naďalej ostávate xenofóbom. Doposiaľ však nie ste za takúto xenofóbiu trestne napadnuteľný, trestne stíhaný sa môžete stať až vtedy, ak sa s týmto zážitkom strachu, a tým vlastne i nenávisti, podelíte s priateľmi na sociálnych sieťach. Potom už môže ísť naozaj do tuhého s trestnou  sadzbou niekoľko rokov.

Čo z toho všetkého vyplýva pre občana? Radšej trpte necrofóbiou, čiže strachom zo smrti, ako xenofóbiou, nakoľko necrofóbia nie je zatiaľ trestným činom, a to za žiadnych okolností. Ak sa bojíte neznámych cudzích osôb, čiže trpíte xenofóbiou, pre istotu ostaňte doma, a keď nie, nechajte si ten strach pre seba, a nezdieľajte ho na sociálnych sieťach. Lebo v dnešnom liberálnom svete začína byť aj verejný strach trestným činom. Zvlášť, ak máme v našom parlamente takých národovcov, ako sú v stranách SNS, SMER, či SME RODINA. Česť výnimke ako je ĽSNS.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

92 %
(25 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

slavo


Podobné články

TOP články

,