asfasdf ×

NázorObčana.sk

Matovič ako mopslík na Kiskovom vodítku...

 Aktuality

Z bojovníka mopslík na Kiskovom vodítku. Kiska do vlády s nechcenými, dokáže nakoniec vzniknúť nová vláda? Kiska káže o morálke, a Kollár sa bráni. Kedy Matovič začne zase hrýzť?

04 Marec
2020 02:49:49

Keď som sa dozvedel, ako dopadli parlamentné voľby, nielen mne, ale mnohým iným triezvo uvažujúcim bolo jhneď jasné, že tvorba tzv. novej demokratickej vlády na čele s Matovičom nebude jednoduchá. Vieme prečo, veľa kohútov na jednom smetisku, kde každý je narcis, nevychádza spolu dobre a snažia sa jeden druhého zdecimovať.  Predpokladal som pri tvorbe novej vlády spory a nezhody... Ale že už pár dní po voľbách sa dokáže tá tzv. nová  demokratická vláda tak rozhrýzť, to som neočakával ani v tom najlepšom sne.

Nešťastný nový budúci premiér Matovič, ktorý už teraz iste ľutuje, že sa na to dal, hneď pár dní po voľbách  pobehoval medzi USA ambasady, Radičovou, Čaputovou, a hľadal inšpiráciu, ako ďalej. Svojim voličom nasľuboval hory doly, a aby tie sľuby, ktoré občanom dal aj mohol splniť,  potrebuje pravdaže aj spoľahlivých koaličných partnerov.  I keď ani sám Matovič ešte ani len netuší, ako chce tie sľuby splniť zvlášť s človekom ako je Kiska. A ten sa aj bezradného  Matoviča s radosťou ujal ako starý harcovník, hneď  po stretnutí s Čaputovou. Nakoľko obom, Kiskovi aj Čaputovej veľmi chýba, že sa PS Spolu nedostalo do parlamentu, neostáva Kiskovi nič iné, ako si Matoviča uviazať napevno na vodítko a urobiť z neho poslušného mopslíka, plniaceho ich pokyny. Kiska ani Čaputová totiž s vládou s Matovičom vôbec nepočítali. A vôbec nie s tým, že bude Matovič premiérom.

Iná možnosť však neostáva, a  tú tzv. novú, protikorupčnú demokratickú vládu musí Kiska vytvoriť spolu s nechceným Matovičom, a dokonca aj nechceným Kollárom.  Ani dlho netrvalo, a Kiska s Kollárom si vymieňajú štipľavé poznámky o morálnom kredite... Kto ho má väčší, a kto menší. Matovič zatiaľ v Kiskovom područí robí tlačovku, a stáva sa tak mopslíkom v Kiskovej moci. A ešte pred pár dňami to bol taký bojovník.  Bojovník proti korupcii, proti oligarchom.

Už teraz je jasné, že voliči OĽaNO  už začínajú reptať,  že však oni nechceli, aby Matovič išiel s Kiskom do vlády, ale priam naopak, aby ho nechal vyšetriť z jeho nekalých skutkov. Ale aby sme nezabudli na Sulíka, ani ten neostáva bokom, a tiež by nechcel Kollára vo vláde. Sľuby, ktoré dal Kollár svojim voličom, pokladá Sulík za nereálne a dáva najavo, že nič z nich v tejto vláde nebude. Kollár je pravdaže urazený a asi už zisťuje, že vláda s týmito liberálmi nebude vôbec tým, po čom túžil. Teda, ak chce ešte nejaký čas kvitnúť v politike.

Na záver povedané, vývoj predbehol moje očakávania o neschopnosti spolupráce a dohody týchto nových politických síl.  Nedokážu sa dohodnúť už teraz, a to je len začiatok. Kiska sa zatiaľ tvári, že je pri tvorbe tejto vlády alfa samec. Viem si však predstaviť, ako pomaly ale iste, začínajú nervy šklbať Matovičovou novou tvárou. A aj keď je zatiaľ len mopslík, aj ten vraj vie v nervozite pohrýzť. Čo môže z Matoviča v strese vzniknúť, to len ťažko odhadovať. Nuž dajme si pukance, priatelia, a sledujme ďalej, čo sa bude diať. Kto začne hrýzť ako prvý, a kto ako druhý. Každopádne to bude zaujímavé.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(38 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

slavo


Podobné články

TOP články

,