Obočie- súčasť tváre, ktorá jej dodáva ten správny šmrnc, no samozrejme len ak vyzerá dobre.
Obočie je dôležitá časť tváre, ktorá ak je pekne upravená zvýrazňuje naše oči, určuje náš výraz a vytvára omnoho lepší vzhľad. Všetky sme už určite mali možnosť vidieť zopár strašných, nepodarených obočí, pri ktorých sme si pomysleli: "Ja mať také .. ani nevychádzam z domu."
Ako si vlastne správne vytvoriť to neodolateľné obočie?
Najskôr by sme mali spomenúť všetky základné "pomôcky", ktoré sú pri úprave obočia nevyhnutné.
Správny tvar = základ úspechu
Zbytočné chĺpky v okolí obočia musia byť odstránené.
Obočie by malo začínať približne nad vnútorným kútikom oka a končiť kúsok za vonkajším.
Hrúbka obočia je tiež dôležitá, dnes je v kurze hrubšie obočie než tenučký pásik ako kedysi. V tomto prípade platí, že najvýhodnejšia je zlatá stredná cesta- nie príliš hrubé, no ani tenké. Samozrejme nič netreba preháňať, nevytrhujte čo netreba.
Pre zmiernenie bolesti sa odporúča trhať chĺpky v smere rastu. Bolesť bude miernejšia ak kožu v oblasti obočia napnete.
Po dokončení prvého kroku si začervenané miesta ochladzujte ľadom. Najlepšie je trhať si obočie večer, aby mala podráždená koža dostatok času na upokojenie.
Farbenie, dotváranie
Na zafarbenie obočia by ste mali zvoliť farbu podobnú farbe vašich vlasov. Na dotvorenie môžete použiť dobre ostrúhanú ceruzku na obočie, alebo pre dlhodobejší efekt môžete podstúpiť profesionálne farbenie u odborníka.
Farbu obočia sa dá doplniť aj očným tieňom pomocou šikmo zrezaného štetca.
V konečnom štádiu siahnite po kefke na obočie a prečešte ho. Kefka dotvorí správny vzhľad. Ak obočie rastie na všetky strany, môžete siahnuť aj po fixačnom géle na obočie. Takýto gél sa pokojne dá nahradiť lakom na vlasy alebo obyčajným gélom na vlasy. Obočie potom vyčešte do požadovaného tvaru.
Pripravili sme aj obrázkový návod, s ktorého pomocou bude tvarovanie obočia oveľa jednoduchšie.
Takto vytvarované obočie rozjasní a orámuje vašu tvár, dodá na sebavedomí a v kombinácii s vhodným líčením pôsobí neodolateľne.