asfasdf ×

NázorObčana.sk

Skvelý koláč s posýpkou z hnedého cukru

 Aktuality

Tento koláčik sa výborne hodí ku káve, či čaju a taktiež k aktuálnemu počasiu ;) Nenáročný, pomerne rýchlo hotový a chutný...

25 November
2014 21:50:16

KOLÁČ  S  POSÝPKOU  Z  HNEDÉHO  CUKRU

POSÝPKA  Z  HNEDÉHO  CUKRU:

3/4 hrnčeka polohrubej múky

1 lyžička mletej škorice

1 lyžička mletého ďumbiera

1/3 hrnčeka hnedého cukru

1/3 hrnčeka na kúsky posekaného masla izbovej teploty

CESTO:

1/2 hrnčeka zmäknutého masla

3/4 hrnčeka kryštálového cukru

1 lyžička vanilkového extraktu

2 veľké vajcia izbovej teploty

1 1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku

1/4 lyžičky soli

1/4 hrnčeka mlieka

POSÝPKA  Z  HNEDÉHO  CUKRU:

Múku, škoricu a ďumbier preosejeme do stredne veľkej misy. Primiešame hnedý cukor. Šľahačom na cesto primiešame maslo a vypracujeme zmes pripomínajúcu hrubšie omrvinky. Masu stlačíme do kĺbka, zabalíme do plastickej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

KOLÁČ:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Okrúhlu formu na pečenie s odnímateľným dnom s priemerom 25 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vo veľkej mise vyšľaháme elektrickým mixérom zapnutom na stredný rýchlostný stupeň maslo s cukrom a vanilkovým extraktom na hladkú penu. Po jednom pridáme vajcia, každé dobre zašľaháme do zmesi. Mixér prepneme na nižšiu rýchlosť a do cesta striedavo primiešame múku s kypriacim práškom, soľ a mlieko. Vymiešané cesto prelejeme do pripravenej formy na pečenie. Mrvenicu nahrubo nastrúhame na cesto. Pečieme 35 - 45 minút alebo dovtedy, kým špáradlo vpichnuté do stredu cesta nezostane po vytiahnutí čisté. Koláč necháme asi 10 minút chladnúť vo forme. Uvolníme bočnú časť formy a necháme ho celkom vychladnúť.

Koláč s priemerom 25 cm

Príprave: 20 minút + 30 minút na vychladenie mrvenice

Pečenie: 35 - 40 minút

Stupeň obtiažnosti: 1

Trvanlivosť: 2 dni

Prajeme dobrú chuť cheeky

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(5 hodnotení)
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

Kikoi


Podobné články

TOP články

,