Máte doma malých papkáčov, ktorí ešte nemôžu všetko čo vidia na stole? Slinky im tečú pri každej novej dobrote, ktorú vidia u svojich súrodencov? Našla som riešenie ako uspokojiť ich mlsné jazýčky.
Je to síce recept na tvarohovú bábovku, ale strašne dobrý a pokojne ho môžete vyliať do brumíkovskej formy . Cesto je vďaka tvarohu a acidku veľmi vlačné a jemné.
Časť cesta som zafarbila kakaom a vznikli tak tmavé labky. Tváričku som zase urobila rozpustenou čokoládou.
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia, 250 g jemného tvarohu, 250 g kryštálového cukru, 200 g masla, 150 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 230 g polohrubej múky, 50 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva
POSTUP:
1. Vymiešame si 4 žĺtka, 250 g tvarohu, 250 g kryštál.cukru, 200 g zmäknutého tuku.
2. Pridáme 150 ml cmaru, alebo acidka, premiešame.
3. Pridáme múku s kypriacim práškom, premiešame.
4. Jemne vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
5. Dáme do maslom vymastených a hrubou múkou vysypaných foriem.
6. Pečieme na spodnom rošte pri 160°C cca 45 minút a viac. DOBRÚ CHUŤ !