asfasdf ×

NázorObčana.sk

Pečieme brumíkov

 Aktuality

Máte doma malých papkáčov, ktorí ešte nemôžu všetko čo vidia na stole? Slinky im tečú pri každej novej dobrote, ktorú vidia u svojich súrodencov? Našla som riešenie ako uspokojiť ich mlsné jazýčky.

07 Marec
2014 08:27:40.000000

Je to síce recept na tvarohovú bábovku, ale strašne dobrý a pokojne ho môžete vyliať do brumíkovskej formy . Cesto je vďaka tvarohu a acidku veľmi vlačné a jemné.

Časť cesta som zafarbila kakaom a vznikli tak tmavé labky. Tváričku som zase urobila rozpustenou čokoládou.

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 250 g jemného tvarohu, 250 g kryštálového cukru, 200 g masla, 150 ml acidofilného mlieka alebo cmaru, 230 g polohrubej múky, 50 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva

POSTUP:

1. Vymiešame si 4 žĺtka, 250 g tvarohu, 250 g kryštál.cukru, 200 g zmäknutého tuku.

2. Pridáme 150 ml cmaru, alebo acidka, premiešame.

3.  Pridáme múku s kypriacim práškom, premiešame.

4. Jemne vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

5.  Dáme do maslom vymastených a hrubou múkou vysypaných foriem.

6.  Pečieme na spodnom rošte pri 160°C cca 45 minút a viac. DOBRÚ CHUŤ !

   

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

katarina


Podobné články

TOP články

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,