asfasdf ×

NázorObčana.sk

celozrnný chlieb z domácej pekárničky

 Aktuality

Veľmi chutný a trvanlivý chlebík

16 Marec
2014 13:04:12.000000

Suroviny:300g špaldovej hl.múky

              250g špaldovej celozrnnej múky

              320ml vlažnej vody

              1 čl cukru

               1 pl oleja

               2 čl soli

               rasca,ľanové semiačka

               2 čl sušeného droždia

Postup:do pekárničky nalejeme najskôr vodu,ostatné prísady-bez droždia-múku a nakoniec droždie/droždie nesmie

            prísť do styku so soľou pred začiatkom miesenie,inak sa proces kysnutia spomalí alebo celkom zastaví a

            chlebík nám nevykysne/.Zapneme program na cca 3 hodiny.Po upečení vyklopíme chlieb na mriežku a

            necháme vychladnúť.

            Pri pečení celozrnného chleba si treba uvedomiť,že nenakysne až tak veľmi ako biely chlieb,lebo celo-

            zrnná múka trošku bráni kysnutiu,preto ju miešam s bielou múkou.Dá sa samozrejme upiecť aj len

            z celozrnnej múky-tento chlebík chutí tiež veľmi dobre,ale je "hutnejší"-teda menej nakysnutý,ale to mu na

            chuti neuberá.

           

            Dobrú chuť.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

martina


Podobné články

TOP články

,