asfasdf ×

NázorObčana.sk

Britský denník The Guardian „prevzal“ verziu ukrajinských médií o tom, že anglických fanúšikov v Marseille mlátili ruské špeciálne jednotky

 Aktuality

„Najvyššie vládni činitelia Veľkej Británie sú presvedčení, že do konania ruských fanúšikov počas zápasov Euro 2016 je zamiešaný Kremeľ,“ uviedol britský denník The Guardian s odvolaním na zdroje z britskej vlády.

20 Jún
2016 19:21:54

 

Foto: The Guardian

Britský denník /https://www.theguardian.com/football/2016/jun/18/whitehall-suspects-kremlin-links-to-russian-euro-2016-hooligans-vladimir-putin/ prízvukuje, že väčšina tých, ktorí sa zúčastnili na útokoch na britských a iných fanúšikov v Marseille a Lille, boli identifikovaní, ako príslušníci ruských silových štruktúr a sankcionované Putinom chuligánstvo je pokračovaním ruskej hybridnej vojny /to isté – v ľubozvučnej angličtine: The theory is that the sanctioning of hooliganism by Putin is a continuation of what has been described as Russia’s campaign of «hybrid warfare./

Britskí vládni experti sa domnievajú, že svojim konaním ruskí funs mali demonštrovať krajanom „ruskú silu“, ktorá je protiváhou celému svetu. The Guardian uznáva, že dokázať prepojenie medzi futbalovými fanúšikmi a samotným Kremľom je ťažké, avšak podľa britského denníku a anglických expertov viacerí ruskí fanúšikovia sú členmi ruských silových zložiek, pretože v Marseille a Lille konali mimoriadne organizovane a odvážne, mnohí z nich mali rukavice pre športové súboje a iné športové predmety.

Autori článku sa vynasnažili „ukuchtiť“ ho pravdivým a argumentovaným a preto si spomenuli aj na „bradatú“ fotografiu z r. 2010, na ktorej sú vyobrazení Vladimír Putin a predseda Ruského združenia fanúšikov Alexander Šprygin, ktorého deportovali z Francúzska po bitkách ruských a anglických fanúšikov v Marseille a Lille.

The Guargian uvádza aj slová Vladimíra Putina, ktorý bitky fanúšikov oboch táborov označil za chuligánstvo a odsúdil podobné konanie priaznivcov futbalu. Taktiež britský denník uvádza Putinov výrok: „Fakt, neviem, ako 200 našich fanúšikov zmlátili niekoľko tisíc Angličanov.“ A práve to, že ruskí fanúšikovia zmlátili Angličanov, ktorých bolo desaťnásobne viac, The Guardian považuje za hlavný dôkaz toho, že to boli príslušníci ruských špeciálnych jednotiek, ktorí vedeli sa perfektne biť a boli vynikajúco organizovaní.    


Je zaujímavé, že tajomstvo „pôvodu ruských fanúšikov“ neodhalili anglickí experti a média, ale ich ukrajinskí kolegovia, ktorí ešte skôr prezentovali teóriu o tom, že ruskí futbaloví fanúšikovia to sú kukláči, príslušníci ruských tajných služieb a pod. Angličania iba prevzali ukrajinskú verziu a pokúsili sa ju doplniť „faktami“, ktorí sú tiež nakreslené vidlami na vode.

Ruské média všetko vysvetľujú jednoducho. Doposiaľ brutálni anglickí fanúšikovia „kraľovali“ v Európe a hlava – ne hlava mlátili všetko a všetkých, čo im stali na ceste. Nik sa im nepostavil na odpor a cítili sa neporaziteľní. Po prvý raz im niekto odporoval a nielen to. Britských fanúšikov neuveriteľne ponížili tým, že ich zmlátil niekto, kto mal desaťnásobne menej ľudí. Samozrejme, pre Britov je to strašná hanba a preto špekulujú a hľadajú za tým iné „fakty“, vymýšľajú konšpiračné teórie, aby ospravedlnili takú zahanbujúcu prehru. Faktom je vlastne iba holý fakt: 150 – 200 ruských fanúšikov zmlátili a ponížili Angličanov, ktorých bolo 10 – 15 razy viac – a to je všetko.




 

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

,