asfasdf ×

NázorObčana.sk

„Banderovský ľudožrut“ Roman Donnik demonštrantom: „Ak sa pokúsite násilím zvrhnúť súčasnú ukrajinskú vládu, budeme po vás strieľať“

 Aktuality

Na Ukrajine to zasa začína vrieť. V hlavnom meste stále častejšie protestujú rôzne skupiny obyvateľov. Majú na to odlišné dôvody, ale tie protestné akcie sú čoraz rozsiahlejšie a zúčastňuje sa na nich stále viac a viac nespokojných Ukrajincov.

22 November
2016 05:53:36

 

Foto: Facebook

Vláda a kyjevská radnica zatiaľ nepodnikajú razantné opatrenia a skôr vyčkávajú, čím sa to všetko skončí. Média poukazujú na to, že „kompetentní“ asi čakajú na príchod zimy a tuhých mrazov, dúfajú, že to odradí ľudí od protestov v uliciach. Novinári pripomínajú, že sa však aj Majdan rozšíril práve v zimných mesiacoch a protestujúci sa poriadne „zohriali“ počas bitiek s Berkutom. Niektorí analytici a média zasa predpovedajú „horúcu zimu“.

Časť bývalých aktivistov Majdanu však varuje ľudí, ktorí protestujú v týchto dňoch, a prízvukuje, že ďalší Majdan už nepripustí a nedovolí poslať k vode súčasnú vládnu garnitúru. Niektorí lídri Pravého sektoru, Azovu a iných „mierumilovných spolkov“ otvorene sa vyhrážajú demonštrantom, že ich protesty potlačia silou a to sa nemusí skončiť iba bitkou.

Napríklad jeden z aktivistov Eurómajdanu Roman Donnik otvorene sa vyhráža demonštrantom a varuje, že „obrancovia pravého Majdanu“ môžu použiť zbrane proti tým, ktorí sa odvážia ohrozovať súčasnú ukrajinskú moc. V rozhovoroch a komentároch na sociálnych sieťach bez okolkov sa vyhráža, že „on a jeho spolubojovníci budú strieľať na tých, ktorí sa pokúsia zorganizovať na Majdane nové protestné akcie.“

Podobnú vyhrážku zasa zverejnil na svojej stránke na Facebooku: „V prípade pokusu o násilný prevrat a zvrhnutie súčasnej moci, pokusu o obsadenie administratívnych budov, obsadenie sídiel ministerstva vnútra, Bezpečnostnej služby Ukrajiny a vojenských jednotiek budeme po vás strieľať – budem strieľať ja a podobní ľudia, ako som ja,“ prízvukoval.

Priznal síce, že ľudí nespokojných so súčasnou ukrajinskou vládu je nielen veľa, ale dokonca veľmi veľa, ale prízvukoval, že „alternatíva súčasnému prezidentovi Porošenkovi neexistuje.“ Preto, podľa Donnika, nikto nemôže pokúsiť sa odstaviť prezidenta a obmedziť jeho činnosť.

Niektorí ukrajinskí novinári podotýkajú, že Donnik chce strieľať po demonštrantoch v prípade, ak by sa pokúsili urobiť práve to, čo urobili lídri Majdanu pred 2 rokmi, keď násilím, po štátnom prevrate a zvrhnutí vtedajšej vlády sa chopili moci. Donnik „zakazuje“ demonštrantom všetko to, čo vykonal on sám a jeho spolubojovníci koncom r. 2013 – začiatkom r. 2014. 

Na sociálnych sieťach a v niektorých médiách Donnika už dávnejšie označujú ako „banderovského ľudožrúta“. Novinári pripomínajú, že v septembri na svojej stránke v Twitteri napísal, že Ukrajina potrebuje občiansku vojnu. Vtedy presne napísal: „ Ukrajina potrebuje občiansku vojnu. Nemusí byť veľká, ale víťazná...“

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

50 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,