asfasdf ×

NázorObčana.sk

V Nemecku odštartovali petíciu proti konfrontácii s Ruskom, dodávkam ťažkej vojenskej techniky na Ukrajinu a proti zvyšovaniu počtu amerických vojsk v Európe

 Aktuality

Vlna petícií dorazila aj do Nemecka. Tu odštartovali petíciu proti konfrontácii s Ruskom, dodávkam ťažkej vojenskej techniky na Ukrajinu a zvyšovaniu počtu amerických vojsk v Európe. Žiadajú, aby Angela Merkelová sadla si s Rusmi za rokovací stôl.

28 Jún
2015 08:43:49

 

Foto: reuters

Nemecké noviny Die Süddeutsche Zeitung informovali o petícii, ktorú zorganizovali aktivisti mierovej iniciatívy v meste Bad Tölz-Wolfratshausen. Toto volanie po mieri podpísalo vyše tisíc Nemcov a odoslali ho nemeckej kancelárke Angele Merkelovej. Podpisová kampaň pokračuje aj naďalej a stále viac Nemcov sa k nej pripája.

Vo svojom liste k nemeckej kancelárke autori iniciatívy tvrdo odsúdili predlženie protiruských sankcií, eskaláciu napätia medzi Ruskom a NATO, preteky v ozbrojovaní sa. Žiadajú organizovať mierovú konferenciu pod záštitou EÚ a za účasti Ruska a USA. Vyzývajú zastaviť eskaláciu konfliktu na Ukrajine, dodávky zbraní do tejto krajiny ako aj umiestnenie na území Ukrajiny amerických vojsk a ťažkých zbraní, nepripustiť zvýšenie kontingentu amerických vojakov a počtu ťažkých zbraní v Európe.

„Touto akciou mienime stimulovať verejnú diskusiu a aspoň niečo postaviť na ceste rastúcej vojenskej rétorike v politike a v médiách. Vojna už pevne zakotvila v hlavách ľudí a treba to zmeniť, odmietnuť podobné myšlienky,“ vyhlásil jeden z organizátorov tejto mierovej iniciatívy Andreas Wagner. Zdôraznil, že hlavnou úlohou v súčasnosti je obnovenie dialógu medzi Východom a Západom a snaha brať ohľad na záujmy všetkých jeho účastníkov.  

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

97 %
(61 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,