asfasdf ×

NázorObčana.sk

Celý ukrajinský systém distribúcie plynu si privlastní klan Rothschildovcov

 Aktuality

Ukrajinské média, zároveň s udalosťami MichoMajdanu, venujú pozornosť najnovšej kauze. Onedlho klan Rothschildovcov sa stane majiteľom celého systému distribúcie plynu na Ukrajine. „Pomocnú ruku“ Rothschildovcom v tom poskytne EÚ.

21 Október
2017 15:58:28

 

Foto: Facebook

Ukrajinskí novinári pripomínajú, že od r. 2014 Ukrajina robí všetko možné, aby sa priblížila k Európskej únii. Niektorí analytici prízvukujú, že v súčasnosti prišiel čas, keď Ukrajina za to bude musieť zaplatiť. Poukazujú na to, že európski „deti“ Rothschildovcov mienia si privlastniť celý systém distribúcie plynu na Ukrajine. Je najväčší v Európe, ak neberieme do úvahy podobný „euroázijský“ systém Ruska.

Ukrajinskí média poukazujú na to, že všetko sa robí „akože na základe zákona a argumentov“, pod rúškom dodržiavania zákonov Európskej únie. V súlade s týmito „protimonopolnými“ zákonmi riadenie systému distribúcie plynu a realizáciu samotnej distribúcie plynu majú vykonávať odlišné spoločnosti.

V súčasnosti na Ukrajine všetky procesy riadi Naftogaz, aj keď sa formálne riadenie systému distribúcie plynu nachádza v rukách jeho dcérskej spoločnosti Ukrtransgaz. Ukrajinské média prízvukujú, že to „asi niekomu v EÚ nevyhovuje...“ Tvrdia, že práve v súčasnosti je tu šanca „sprivatizovať“ ukrajinský systém distribúcie plynu a túto šancu si „kompetentní“, pochopiteľne, určite využijú.

Ukrajinskí novinári pripomínajú, že minulý týždeň európska „dcérka“ klanu Rothschildovcov – talianska spoločnosť Rothschild S.p.A. vyhrala tender a bude privatizovať ukrajinský systém distribúcie plynu. Domáci analytici poukazujú na to, že sa banka Rothschildovcov v Milánu už viac razy zúčastnila na plynových kšeftoch, v ktorých išlo práve o rozdelenie riadenia systému distribúcie plynu a realizácie samotnej distribúcie plynu.

Pripomenuli, že spoločnosť Rothschild S.p.A už odkúpila od známej rakúskej firmy OMV spoločnosť Gas Connect Austria a taktiež kúpila 20% akcií Transadriatického plynovodu od nórskej ropno-plynovej spoločnosti Statoil. Na rade je ukrajinský Naftogaz.

Ukrajinské média pripomínajú, že ešte v r. 2015 pre zmenu francúzska „dcérka“ – spoločnosť  Rothschild&Cie odkúpila väčšiu časť štátneho dlhu Ukrajiny – prečo to urobila?.. Novinári pripomínajú, že už v čase odkúpenia časti štátneho dlhu táto spoločnosť nanútila Kyjevu dosť tvrdé podmienky. Prišiel čas splácať dlhy...

Rothschildovci konajú úplne oficiálne – ako bežná investičná banka, ktorá bude konzultovať ukrajinskú spoločnosť Naftogaz vo veci výberu najlepšej spoločnosti, ktorej predá svoje akcie. Asi ani netreba dlhšie meditovať: je jasné, kto sa stane vlastníkom týchto akcií Naftogazu a fakticky majiteľom celého ukrajinského systému distribúcie plynu... „Sprivatizujú“ ho investori a banky klanu Rothschildovcov. Tak sa robí „veľká investičná a plynová politika“...

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

63 %
(56 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,