asfasdf ×

NázorObčana.sk

Politika - Archív

 Aktuality
   

Ničivá utečenecká politika Angely Merkelovej: „Asi si zabudla na to, kto ju volil a koho má ochraňovať“

Slovenský europoslanec Richard Sulík vo svojom vystúpení na pôde Europarlamentu v Štrasburgu 6. októbra kritizoval politiku nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Odporučil jej, aby si vzala príklad z Austrálie a nezabúdala na to, koho má ochraňovať.

📅08.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

Dvojtvárnosť politiky USA na blízkom východe

USA a Západ vo svojich politických a mediálnych výstupoch meria podľa americkej potreby, hoci podľa expertov americká politika na Blízkom východe od prvej ilegálnej invázie (do Afganistanu v roku 2001) zvýšila mieru terorizmu v regióne sedemnásobne.

📅08.10.2015 0 1x 👤vramat
   

Zvolebnieva sa: politici riešia: kto, s kým, prečo a kedy. OĽaNO a NOVA idú spolu, SaS samostatne

Priatelia, cítite? Je to už vo vzduchu. Že je tu jeseň? Ale veď je tu každý rok. Mám na myslí niečo iné – už sa zvolebnieva. Naši zástupcovia ľudu sa schádzajú, rokujú, vyhlasujú v televízii – riešia, kto a s kým bude sedieť... v koalícii.

📅07.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

Na Západe Ukrajiny žiadajú demisiu prezidenta Petra Porošenka a širokú kompetencie pre samosprávu či autonómiu

Na Západe Ukrajiny je to ako na hojdačke: raz hore – druhý raz dole. Nepokoje vznikajú v rôznych regiónoch. Ako náhle zažehnajú jeden konflikt, hádky vznikajú u susedov. Väčšina nespokojných žiada demisiu prezidenta a autonómiu pre Západ Ukrajiny.

📅06.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

Totálny vypredaj pôdy alebo ďalší experiment ukrajinskej vlády

Ukrajinská vláda v ostatných mesiacoch zrealizovala niekoľko experimentov v oblasti politiky, hospodárstva, sociálnych projektov a pod. Prakticky všetky tieto „experimenty“ dopadli, jemne povedané, neúspešné. Ale ukrajinská vláda začína nový...

📅04.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

Helena Mezenská: „Slovensko nenesie zodpovednosť za rozvrátenie krajín Blízkeho Východu a štátov Severnej Afriky“

Európska únia zasa si pomýlila lieky. Vzala si tabletku na bolesti brucha, aj keď zjavne má problémy s hlavou. Prekvapuje aj snaha Bruselu, Berlínu, Parížu, Varšavy a ostatných všetko postaviť z nôh na hlavu. Ale tak sa nedá stať – preto všetko padá.

📅03.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

Generálplukovník Ozbrojených síl Ukrajiny Vladimír Ruban: „Na Ukrajine závidia Donbasu, ktorý zrealizoval skutočné ideály Majdanu“

Generálplukovník Ozbrojených síl Ukrajiny Vladimír Ruban, ktorý sa už od začiatku vojenského konfliktu na juhovýchode krajiny zaoberá vyjednávaním a výmenou zajatcov, zasa šokoval svojimi výrokmi – tento raz v rozhovore pre ukrajinskú televíziu.

📅01.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

Nový predseda britskej Strany práce Jeremy Corbyn: „NATO treba zlikvidovať a Krym ponechať Rusku“

Už v prvom kole zvíťazil vo voľbách nového predsedu britskej Strany práce ľavičiar 66-ročný Jeremy Corbyn. Stalo sa to aj napriek varovaniam lídrov labouristov Tonyho Blaira a Gordona Browna a ich varovaniam pred jeho socialistickými postojmi.

📅01.10.2015 0 1x 👤eugenius
   

V Najvyššej rade Ukrajine sa budú zaoberať návrhom zákonu o úplnej blokáde Krymu a Donbasu

Poslanci ukrajinského parlamentu sa onedlho budú zaoberať otázkou uvalenia úplnej blokády na Krym a Donbas. Tento projekt zákona inicioval poslanec Radikálnej strany Dmitrij Liňko a text návrhu je zverejnený na portálu Najvyššej rady Ukrajiny.

📅30.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Video: Prejav Vladimira Putina v New Yorku

Pozrite si video z prejavu ruského prezidenta Vladimira Putina na 70. valnom zhromaždení OSN. Dostupné sú české titulky.

📅30.09.2015 0 1x 👤Miriama
   

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Ruska Maria Zacharovová: „Prečo sa používa taký hrubý trolling voči tým, z ruky ktorých zobú?“

Mediálna „protiruská útočná armáda“, o budovaní ktorej sa v Európskej únii rozpráva už niekoľko mesiacov, ešte nie je pripravená, ale prvé bitky sa už začali – síce v trochu inom čase a priestore: prvé mediálne salvy už odzneli z Kyjevu a Moskvy.

📅29.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Video: Bieloruský prezident Alexander Lukašenko na pódiu OSN: „Prečo zabíjate ľudí? Prečo zvrhávate legitímneho prezidenta?“

Svetová verejnosť netrpezlivo očakávala vystúpenia viacerých politikov na pôde OSN – hlavne dnešný prejav amerického a ruského prezidenta. Pozornosť politikov a médií vyvolalo aj nedeľňajšie vystúpenie bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

📅28.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Vladimír Putin: „Presne viem, že Spojené štáty sa podieľali na zvrhnutí ukrajinského prezidenta Janukoviča“

Ruský prezident Vladimír Putin, ktorý dnes vystúpi na pôde OSN, v rozhovore s americkým novinárom Charlím Roseom pre americké televízne stanice CBS и PBS podčiarkol, že vie, ako sa USA podieľali na zvrhnutí ukrajinského prezidenta Viktora Janukoviča.

📅28.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Video: Ukrajinský exprezident Leonid Kravčuk: „Nepotrebujem ruských bratov. Ak prídu, budem strieľať až do posledného náboja!“

Ukrajinský exprezident Leonid Kravčuk v televíznej relácii Shuster Live, ktorú vysielala ukrajinská televízia, v priamom prenose vyhlásil, že Rusi nie sú preňho žiadni bratia a ak prídu, je pripravený strieľať na nich až do posledného náboja.

📅28.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Predseda rakúskej Strany slobody Heinz-Christian Strache: „Spojené štáty rozdúchavajú vojnový požiar na Blízkom Východe“

Líder opozičnej rakúskej Strany slobody Heinz-Christian Strache vyhlásil, že vinníkom vojny na Blízkom Východe sú Spojené štáty a práve USA rozdúchavajú vojnový požiar v tomto regióne. Vyzval, aby sa svetové spoločenstvo postavilo proti politike USA

📅27.09.2015 0 1x 👤eugenius
,