asfasdf ×

NázorObčana.sk

Politika - Archív

 Aktuality
   

Opozícia zavelila do útoku. V moldavskom Kišiňove sa konajú dve protestné demonštrácie

Pred niekoľkými hodinami sa v hlavnom meste Moldavska - Kišiňove začali dve protestné demonštrácie. Prvú organizuje Občianske hnutie Dôstojnosť a pravda a druhú – Socialistická strana a Naša strana. Demonštranti žiadajú demisiu vlády a prezidenta.

📅27.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

PAHREBA.„Jeszcze Polska nie zginęła“ alebo jeden partner z V4 v otázke utečeneckých kvót podrazil ostatných

Ministri vnútra krajín EÚ schválili kvóty na prerozdelenie 120 tisíc utečencov. Poľsko sa ku krajinám V4 proti prijatiu kvót nepridalo a hlasovalo za kvóty. A to aj napriek tomu, že predtým sa štáty V4 dohodli na spoločnom postupe. Nie je to podraz?.

📅26.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov: „Prezidentovi Ukrajiny už nezostal nik – iba Jaceňuk a Saakašvili“

„Podniká už posledné kroky. Má nulové hospodárstvo, nulovú autoritu. Nezostal mu už nik – iba Jaceňuk a Saakašvili. Preto onedlho bude žuvať vlastnú kravatu – ako Saakašvili,“ tvrdí čečenský prezident na margo súčasného postavenia Petra Porošenka.

📅26.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Gruzínskeho exprezidenta Michaila Saakašviliho zbavia gruzínskeho občianstva

Gruzínsky exprezident, súčasný oblastný gubernátor Odesy Michail Saakašvili, ktorému prednedávnom udelili ukrajinské občianstvo, onedlho však stratí občianstvo vo svojej vlasti – v Gruzínsku. Okrem iného, za rôzne zločiny naňho bol vydaný zatykač.

📅25.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Pavel Klimkin obvinil Rusko v tom, že zapríčinilo konflikt na Blízkom Východe a vlnu utečencov do Európy

Minister zahraničných vecí Ukrajiny Pavel Klimkin obvinil Rusko v tom, že destabilizovalo situáciu na Blízkom Východe, zapríčinilo ozbrojené konflikty a vyvolalo tým aj vlnu utečencov smerujúcich do Európy zo zmietaného občianskymi vojnami regiónu.

📅25.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Helena Mezenská: „Schválenie povinných kvót vnímam ako vážny zásah do suverenity štátu a porušenie základných demokratických princípov EÚ“

A je to tu. Ministri vnútra krajín EÚ schválili kvóty na prerozdelenie 120 tisíc utečencov. Proti kvótam hlasovalo iba Slovensko, Česko, Rumunsko a Maďarsko. Fínsko sa hlasovania zdržalo. Poľsko naopak aj napriek dohodám vnútri V4 kvóty podporilo.

📅25.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Video: Odeský gubernátor Michail Saakašvili sa vykašľal na prejav amerického kamaráta Johna McCaina a počas jeho prejavu... hral sa s psom

Americký senátor John MvCain zasa priletel na Ukrajinu, stretol sa s viacerými vedúcimi politikmi a zavítal aj do Odesy – navštívil svojho kamaráta, odeského oblastného gubernátora a gruzínskeho exprezidenta Michaila Saakašviliho.

📅25.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Noc, blokáda, ukrajinsko-krymská hranica: aktivisti – „blokádnici“ vybudovali dve línie obrany. Pred kým sa mienia brániť?..

Novinári pracujú na línii ukrajinsko-krymskej blokády vo dni – v noci. Túto noc navštívili všetky 3 zablokované hraničné prechody. Aj v tme našli niekoľko zaujímavých vecí. Presvedčili sa, že aktivisti, ktorí zablokovali hranicu, pracujú aj v noci.

📅23.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Tureckí Tatári protestujú proti ukrajinskej blokáde Krymu

Na ukrajinských hraničných prechodoch Čongar, Čaplinka a Kalančak pokračuje hospodárska blokáda a žiadne nákladné autá a kamióny do Krymu nepúšťajú. Kým ukrajinská vláda a parlament podporili túto „akciu“ vo svete sa číria protesty.

📅23.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Richard Sulík: „Dvojtvárnosť Smeru, povinné kvóty pre utečencov, opätovné kontroly na hraniciach a koniec Schengenu“

Pred pár tisícročiami ti múdrejší prišli na to, že ľudia predovšetkým potrebujú chlieb a hry. Kým s tým chlebom je to v súčasnosti akosi poskromnejšie, hier máme vyše hlavy. A politika – nie je to hra? A tak sa celé Slovensko zabáva ostošesť...

📅22.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Blokáda Krymu pokračuje, blokáda Podnesterska sa začína. Vedenie Ukrajiny požehnalo a podporuje obidve „akcie“

Blokáda Krymu pokračuje už tretí deň. Aktivisti, ktorí zablokovali všetky 3 hraničné prechody z Ukrajiny do Krymu, majú plnú podporu milície, pohraničnej služby a dostali požehnanie aj z Kyjevu. Novinkou je začínajúca sa blokáda Podnesterska.

📅22.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Sergej Lavrov: „Spojené štáty poznajú konkrétne miesta pozícií Islamského štátu, ale ich nebombardujú“

Rusko má podľa ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova informácie, že USA poznajú pozície bojovníkov Islamského štátu, avšak sa vôbec neponáhľajú zničiť ich. Povedal to v nedeľňajšom rozhovore pre ruskú televíznu stanicu Prvý kanál.

📅22.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Ukrajinský premiér nechtiac navrhol, aby Ukrajina odovzdala časť svojich teritórií Poľsku, Maďarsku, Rumunsku a Slovensku

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk to zasa poriadne prestrelil. Média už viac razy poukazovali, že je to „historicky a politický negramotný človek, ktorý nepozná históriu, súvislosti a zákonitosti.“ Zasa dokázal, že je „politicko-historický amatér“..

📅22.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Začala sa blokáda Krymu. Kyjev „odrezáva“ energie a vodu, nacionalisti a radikáli – potraviny

Polostrov Krym sa začína premieňať na Kubu. Nie preto, že sa tam zmenila klíma a vytvorili sa tropické podmienky. Krym sa ocitol v stave, v ktorom sa Kuba nachádzala dlhé desaťročia – z ukrajinskej strany voči polostrovu odznel verdikt – blokáda!..

📅21.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

„Guľka do hlavy!“ alebo v Estónsku vyzývajú prenasledovať po rusky hovoriacich novinárov, ktorých Ukrajina dala na sankčný zoznam

V Estónsku nejednoznačne reagovali na nový sankčný zoznam na Ukrajine, do ktorého sa okrem ruských a ukrajinských novinárov dostali aj dvaja novinári z Estónska. Netreba dvakrát hádať, že išlo o takzvaných „po rusky hovoriacich“ novinárov...

📅20.09.2015 0 1x 👤eugenius
,