asfasdf ×

NázorObčana.sk

Politika - Archív

 Aktuality
   

Mário Šušek o politických dinosauroch, priamej demokracii a potrebných zmenách na Slovensku

Nadávame v kuchyniach a krčmách, ale občas už aj vychádzame na námestia. Máme na to právo - máme demokraciu. Mnohí sa však domnievajú, že je tá demokracia akási pokrivená a vzťah „politik – občan“ je dosť neúprimný. A preto žiadajú zmeny.

📅20.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Čečenský prezident Ramzan Kadyrov: „Ak sa rozhodnem, že navštívim Kyjev, tak ma žiadne sankcie nezastavia!“

Ukrajina 17. septembra zverejnila nový sankčný zoznam. Na sankčnú listinu dala 388 fyzických a 105 právnych osôb, občanov Ruska. Nariadenie hneď podpísal aj prezident Petro Porošenko. Na sankčný zoznam sa dostal aj čečenský prezident Ramzan Kadyrov.

📅18.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Bezpečnostná služba Ukrajiny zakázala talianskemu expremiérovi Silviovi Berlusconimu vstup na územie Ukrajiny

Bezpečnostná služba Ukrajiny veľmi rýchlo reagovala na návštevu Krymu talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho spolu s ruským prezidentom Vladimírom Putinom a zakázala talianskemu politikovi vstup na územie Ukrajiny.

📅18.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Michail Kurakin: „Na koľko vyjdú sankcie Európsku úniu a Spojené štáty?“

EÚ zasa predĺžila sankcie voči Rusku. Sankčnú dubinu do trezoru ešte neodložila. EÚ ešte nezaznamenala také hospodárske straty, aby jej vedúci politici pochopili, že sankciami najviac poškodzujú samotnú úniu, jej hospodárstvo a obyvateľov.

📅18.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

V Tadžikistane zmarili pokus o štátny prevrat. Organizátor protivládneho povstania a jeho spojenci zahynuli

V Tadžikistane prekazili pokus o štátny prevrat. Zahynulo niekoľko vojakov tadžickej armády a povstalcov. Organizátor protivládneho povstania - bývalý zástupca ministra obrany Tadžikistanu Abduhalim Nazarzoda a niekoľko jeho prívržencov boli zabití.

📅16.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Pozícia SaS pri riešení migračnej krízy: „Nestačí napchať kopec peňazí a problém oddialiť o tri roky“

Migračná kríza sužuje Európsku úniu, ktorá sa pomaly premieňa na mínové pole: všade umiestňujú tabuľky s nápisom „Pozor, míny!“ Jednotlivé krajiny sa búria proti kvótam, iné uzatvárajú hranice, tretie bijú na poplach a nezvládajú prílev utečencov.

📅16.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Mária Zacharovová: „Rusko nikdy netajilo tému vojensko-technickej spolupráce so Sýriou“

Americké a európske média, ako aj politikov vzrušili správy o zvýšení vojenskej prítomnosti Ruska v Sýrii. Reakcia je negatívna, akoby Rusi bojovali proti „Veľkej koalícii“ - na strane teroristov. Je to však úplne naopak. Prečo potom vznikla panika?.

📅16.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Páni dokonalí?

Predstavte si, že Vaše deti by mali v škole vyučovací predmet venovaný Robertovi Ficovi a jeho úžasným schopnostiam. V Severnej Kórei to nie je nič neobvyklé. Deti predsa musia vedieť, že ich vodca už v troch týždňoch svojho života vedel chodiť!

📅16.09.2015 0 1x 👤Miriama
   

Helena Mezenská: „Povinné kvóty, ktorými by bolo viazané na príjem ďalších imigrantov Slovensko, nie sú populárnou a žiadanou témou“

Poslankyňa Národnej rady SR Helena Mezenská informovala na svojej facebookovej stránke o rokovaní Výboru NR SR pre záležitostí Európskej únie k otázke, ktorá v súčasnosti najviac rezonuje: utečenci a riešenie migračnej krízy.

📅15.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Ukrajinskí Maďari si spomenuli na proletárske heslo – a spojili sa!

Ukrajinskí Maďari, národnostná menšina u našich východných susedov, si spomenuli na staré proletárske heslo „Proletári všetkých krajín, spojte sa!“ Usúdili, že v súčasných ukrajinských podmienkach je to veľmi rozumné a užitočné heslo – a spojili sa!.

📅13.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Argentínska prezidentka by chcela z BRICS vytvoriť BRIKSA

Argentínska prezidentka Cristina Elisabet Fernández de Kirchnerová sa obrátila na svojho predchodcu exprezidenta Luiza Inácia Lula da Silvu s nečakanou prosbou – aby jej pomohol z medzinárodného zoskupenia BRICS vytvoriť nové – BRICSA.

📅13.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Dve správy o Kryme: v septembri ho navštívi ukrajinský prezident a v Rusku meno Krym pri narodení získal chlapček

Obyčajne hovoria, že majú pre nás dve správy – dobrú a zlú a pýtajú sa, ktorou správou majú začať... My máme dve zaujímavé správy, ale začneme určite tou, že tento mesiac ukrajinský prezident Petro Porošenko mieni navštíviť Krym. Je to ozaj zaujímavé

📅10.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Iniciatíva za zrušenie financovania politických strán z verejných prostriedkov

Štát financuje politické strany a mnohí občania sa obávajú, že viacerí politici si z toho urobili pekný „biznis“. Preto žiadajú zrušiť financovanie strán z rozpočtu a zastaviť toto „podnikanie“. Niektoré strany si túto úlohu dali do svojho programu.

📅09.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Vedúci predstavitelia troch poľských politických strán sa chystajú navštíviť Krym

Vrece sa roztrhlo! Európski politici stále častejšie navštevujú Krym – a to aj napriek sankciám, prekážkam a zastrašovaniu. Po francúzskych poslancoch a politikoch na návštevu Krymu sa chystajú zástupcovia troch poľských politických strán.

📅08.09.2015 0 1x 👤eugenius
   

Kanadský portál Global Research: „Kyjev sa usiluje o reálnu vojnu s Ruskom, ale Moskva mu to neumožní“

Portál Global Research tvrdí, že prítomnosť ruských vojsk na Ukrajine je to absolútne klamstvo, ktoré západné média rozširujú iba za účelom démonizácie Moskvy – aby potom Spojené štáty mohli dodávať zbrane na Ukrajinu.

📅08.09.2015 0 1x 👤eugenius
,